Pomozimo Sonji kojoj je još sa 12 godina ustanovljen Non Hočkin limfom

Sonji Bogdanović (32) sa dvanaest godina, 1999. godine ustanovljen je Non Hočkin limfom. Uspešno je izlečena hemioterapijom. Nakon tri godine dobila je stečenu epilepsiju, izazvanu prethodnim lečenjem. I danas je na postepileptičnoj terapiji.

Život

Izvor: B92

Petak, 26.07.2019.

17:53

Pomozimo Sonji kojoj je još sa 12 godina ustanovljen Non Hočkin limfom
Foto: Prinstscreen/Humanitarna fondacija "Budi human"

Pre četiri 2015. godine, sa 28 godina i samo nekoliko meseci nakon porođaja, dijagnostifikovan joj je rak dojke. Nakon operacije, hemioterapije i zračne terapije, situacija je bila mirna dve godine.

U leto 2018.godine rak dojke je metastazirao na pluća, jetru, rep pankreasa, kosti i mozak. Ovog puta lečenje nije moglo da se sprovede u okviru državnog fonda, jer se lekovi koji su mogli da joj pomognu ne nalaze na listi fonda. Od tada, sve terapije i propratne troškove Sonja plaća privatno.

Za nastavak lečenja je potrebno da se pošalju kalupi sa tumorom u Ameriku na ispitivanje, kako bi dobila informaciju da li za nju postoji neka vrsta imunoterapije, a svakako sledi i nastavak hemioterapije za koji je Sonji potreban novac.

Pomozimo Sonji, kako bi što pre mogla da se vrati svojoj porodici i svom životu.

Pomozimo Sonji! Upišimo 684 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.
Mnoge druge organizacije i pojedinci uključili su se kroz razne akcije da pomognu Soniji.

Za Sonjin život! Budimo humani!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: