- Vesti -

Optužio Baza Oldrina da nije bio na Mesecu, pa dobio udarac u glavu VIDEO

Iako mnogi od nas put na Mesec mogu samo da zamišljaju i maštaju o njemu, ima i onih koji su imali sreće da i sami budu deo posade koja je kročila na ovaj Zemljin jedini prirodni satelit.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Getty/Bettmann
Foto: Getty/Bettmann

Jedan od njih je i Baz Oldrin koji se 20. jula 1969. godine pridružio Nilu Armstrongu kako bi bio jedan od prvih ljudi koji je bio na Mesecu.

I dok su neki bili svedoci odlaska na Mesec, ima i onih teoretičara zavere koji sumnjaju da se on uopšte i desio, i da se misija Apolo 11 nikada nije dogodila.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako svoje mišljenje direktno iznesete u lice čoveku koji je bio svedok istorijskog trenutka, nećete lepo proći.

Foto: NASA
Foto: NASA

Poznati teoretičar zavere Bart Sibrel nije prošao nimalo lepo kada je optužio Baza Oldrina da nije bio na Mesecu. Zbog toga je dobio udarac u lice.

Sibrel se 2002. godine sreo sa Oldrinom i optužio ga da laže da je bio na Mesecu, zbog čega je "platio" udarcem u glavu.

"Je l' možeš da se skloniš od mene", pitao ga je Oldrin. Nakon kraćeg razgovora, Sibrel je Oldrina nazvao kukavicom i lažovom, posle čega ga je Oldrin još jednom zamolio da se skloni od njega, a pošto Sibrel to nije uradio, Oldrin ga je udario, a za udarac nije odgovarao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu