- Vesti -

Prepoznao svoju amputiranu nogu na slici sa paklice cigareta

Šezdesetogodišnji Albanac koji živi u istočnoj Francuskoj kaže da je bio zaprepašćen kada je video sliku svoje amputirane noge kao upozorenje na paklicama cigareta, upotrebljenu bez njegove dozvole.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/grafvision
Ilustracija / Foto: Depositphotos/grafvision

Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku "pušenje vam zagušuje arterije". Međutim Albanac, koji živi u Mecu, je rekao da je izgubio nogu kao posledica napada u Albaniji 1997. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Njegov advokat rekao je da će kontaktirati Evropsku komisiju da vidi kako dogodilo da se ta slika tako uporebi.

Njegov sin je otrkio sliku na kojoj su bile prepoznatljive opekotine i ožiljci kada je kupio paket duvana u Luksemburgu prošle godine, prenose francuski mediji.

Paklicu je doneo svojoj porodici, pa je otac je potvrdio da je to zaista snimak njegove noge. On je rekao da nikad nije prihvatio da se koristi ta njegova slika i da veruje da je snimljena kada je otišao u lokalnu bolnicu da vidi da li može da mu se namesti veštačka noga.

Advokat je pisao bolnici da sazna kako je došlo do toga da se upotrebi ta slika, a obratio se i Evropskoj komisiji pošto je ona odgovorna za raspodelu takvih slika na svim paklicama cigareta u EU.

Advokat je rekao da Evropska komisija obično koristi slike iz baze podataka koje su proverene i objavljene sa dozvolom prikazane osobe.

strana 1 od 130 idi na stranu