Mogu li Srbi kao i Hrvati da iskoriste južnokorejsku šansu?

Snimanje srpskog filma "Čulova iskušenja" u koji Južna Koreja ulaže milion dolara, mogao bi Srbiji da donese višestruku korist.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

16:10

Mogu li Srbi kao i Hrvati da iskoriste južnokorejsku šansu?
Foto: ToskanaInc/depositphotos

Ako se uzme u obzir činjenica da film režiraju dva poznata srpska reditelja, Danilo Bećković i Miloš Avramović, koji su svojim prethodnim filmovima vratili publiku u bioskope i postigli rekordnu gledanost, kao i to da jedna od najuspešnijih produkcijskih kuća u Južnoj Koreji "Lewis Pictures" ulaže milion dolara u ovo filmsko ostvarenje, Srbija bi mogla da bude na dobitku.

Naime, slično iskustvo naših komšija iz Hrvatske sa Južnom Korejom je to i potvrdilo.

Zahvaljujući južnokorejskom rijalitiju koji je sniman u Hrvatskoj, ova zemlja je od Južne Koreje dobila mnogo u turističkom i ekonomskom smislu.

Južnokorejski rijaliti šou "The Romantic in Croatia" sniman 2012. godine u Hrvatskoj, baziran na potrazi za ljubavlju petoro mladih Korejki i Koreanaca na više hrvatskih destinacija, postao je odlična reklama za hrvatski turizam.
Zagreb/Foto: dbajurin/depositphotos
Nakon ovog rijalitija broj južnokorejskih turista koji su posetili Hrvatsku se udvostručio, a uvedena je čak i direktna avio-linija Zagreb-Seul.

Saradnja Hrvata i Južnokoreanaca mogla bi da bude dobar primer i nama.

Južna Koreja ulaže milion dolara u srpski film "Čulova iskušenja"

Zahvaljujući novom srpskom filmu "Čulova iskušenja", Srbija bi mogla da privuče veliki broj turista iz Južne Koreje koji vole da obilaze nepoznate i zanimljive destinacije.

Više od 50 miliona ljudi, koliko živi u Južnoj Koreji, saznalo bi za Srbiju i sigurno pohrlilo da vidi kakva je zemlja u kojoj je jedna od najboljih svetskih produkcijskih kuća uložila milion dolara.

Na taj način bi Srbija prosperirala i turistički i ekonomski.
Foto: flash100/depositphotos
A Srbija u tom smislu ima šta da ponudi. Od bogate istorije do prirodnih lepota, kulturnih spomenika, dobre klime, ukusne hrane i dobrog provoda.

Kada putuju, turisti iz Južne Koreje uglavnom biraju destinacije prema prirodnim lepotama, slavnim i poznatim lokacijama, lokacijama sa bogatom istorijom i kulturom, ali i mesta u kojima nema gužve.

Važna su im mesta koja će ih inspirisati i na kojima će naučiti nešto novo.

Imajući u vidu ove informacije i primer Hrvatske sa južnokorejskim rijalitijem, Srbija bi filmom "Čulova iskušenja" mogla da dobije mnogo.

Piše: Miloš Anđelković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: