"Problematična pevačica": Albanci neće Cecu

Agencija za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pesama pevačice Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, a nakon žalbi da je u programu namenjenom manjinama emitovan spot srpske pevačice.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2019.

11:25

Foto: Printscreen TV Prva

To je, kako su preneli albanski mediji, učinjeno jer je Ražnatovićeva više puta imala antialbanske istupe protiv Kosova i da su njene pesme, kako se tvrdi, "inspirisale zločine u Bosni i Hercegovini i na Kosovu".

Kako se navodi, naglašeno je da program namenjen manjinama treba da služi prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama, a ne da promoviše osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno.

U saopštenju AMA Ražnatovićeva je okarakterisana kao "problematična pevačica" koja je svojim ranijim pesmama i izjavama "inspirisala zločine u BiH i na Kosovu, podržala nehumana dela supruga Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio".

"Skrećemo pažnju da izbegavate takve slučajeve", saopštila je AMA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: