Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu VIDEO

Australijiski ronioci su uspeli su da snime jedan potpuno neverovatan prizor. Oni su "uhvatili trenutak" kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

18:42

Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu VIDEO
Ilustracija / Foto: Depositphotos/SURZet

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je usledio još jedan takav ujed.

"Ovo je ogromna ajkula, dugačaka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu."

"I sami morate da budete prilično veliki", prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za National Geographic WILD.
Miken ističe da su svi morski psi kanibali - čak i velike bele ajkule. Novija istraživanja pokazuju da morski psi jedni druge jedu hiljadama godina unazad.

Inače, ovi izuzetno retki snimci predstavljaju deo serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: