- Vesti -

"Bila sam mnogo srećna": Baki vraćen ukraden novčanik posle 75 godina

Kada vam ukradu novčanik verovatno ne očekujete da vam on bude vraćen, ali se negde potajno nadate da se možda to desi.

Izvor: B92, CNN
Podeli
Foto: depositphoto/grinvalds
Foto: depositphoto/grinvalds

Baka Beti Sisom (89) iznenadila se kada joj je saopšteno da joj je pronađen davno ukraden novčanik.

Ovoj baki vraćen je novčanik posle 75 godina.

Novčanik je pronađen prilikom rekonstrukcije zgrade bivše srednje škole u Centraliji (Ilinois) koja se sada pretvara u crkvu, rekao je sveštenik crkve Set Baltzel.

Vodoinstalater je pronašao novčanike u zidu ženskog toaleta, a među njima je bio i novčanik bake Beti.

"Radimo na zgradi šest meseci. Čekali smo ovu stvarno kul stvar koju niko nije video poslednjih 75 do 100 godina", rekao je sveštenik buduće crkve.

On veruje da su novčanici ukradeni pre 75 godina i kaže kako je želeo da ih vratiti vlasnicima. Postavio je fotografiju novčanika sa njihovim imenima, a korisnici Fejsbuka podelili su njegov post 3.000 puta.

Većina vlasnika je preminula. Ime Beti Sisom prepoznao je novinar TV stanice "Sent Luis" i kontaktirao je sveštenika kako bi joj dostavio novčanik.

Ona je 1947. godine maturirala u ovoj srednjoj školi. Bila je šokirana kada je videla svoj novčanik nakon toliko decenija. U novčaniku su se nalazile fotografije njenih drugova iz razreda koje dugo nije videla. Među njima je bila i fotografija njenog brata koji se borio u Drugom svetskom ratu i preminuo.

"Bila sam mnogo srećna zbog toga jer nemam njegove fotografije", rekla je baka Beti.

Istakla je kako je srećna što ga je dobila i kako se nada da će i ostali vlasnici doživeti ovakvu radost kada ugledaju svoje novčanike stare 75 godina.

strana 1 od 130 idi na stranu