Exit: Više od 60.000 turista dolazi u Novi Sad

Ovogodišnje izdanje "Exit" festivala nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.07.2019.

12:00

Exit: Više od 60.000 turista dolazi u Novi Sad
Foto: Depositphotos / CreativeFamily

Imajući u vidu da na "Exit" stiže čak 30 odsto više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos "Exit"-a turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra.

U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja Booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99 posto popunjenosti, navode organizatori.

Ukupna popunjenost smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini je trenutno na 91 posto, jer je pored hotela u ponudi i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad prema brojkama sa sajtova Airbnb i Booking.com, ali i zvanične festivalske agencije ExitTrip.org.

Prvi od više hiljada kampera, stigli su juče na Štrand, najlepšu peščanu plažu na Dunavu o kojoj su sa "Exit"-a već izveštavali svetski mediji, navodeći da nisu videli lepšu rečnu plažu.

"Exit" kamp će ugostiti posetioce sve do 9. jula, a njih kao i sve ljubitelje festivala očekuju idealni vremenski uslovi bez padavina, kao i prijatne letnje temperature od oko 30 stepeni po danu i 20 noću.

Festival svoje kapije otvara sutra, 4. jula, uz pravi spektakl na glavnoj bini, a u čast titule Omladinske prestonice Evrope prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day".

"Exit" će otvoriti rok giganti "The Cure", čiji celovečernji koncert počinje u 20.30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta.

Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, belgijski di-džej Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i prirediće provod bogat planetarno popularnim numerama, a njemu će se pridružiti ruski dvojac "Filatov & Karas", te Belgijanci "Two Pauz".

"Mts Dance Arena" ugostiće Šarlot De Vit, Moniku Krus i Iliju Đokovica, a veliko finale i zatvaranje Arene toga dana povereno je Karlu Koksu i Maseu Pleksu, koji će između svojih samostalnih nastupa prirediti i udaran b2b set koji se retko viđa u svetskim okvirima.

Do kraja nedelje posetioce "Exit" festivala očekuju i nastupi heroja nekoliko generacija, ali i vodećih svetskih zvezda raznih muzičkih žanrova.

U petak dolaze Chainsmokersi, Paul Kalkbrenner, Chase&Status RTRN II Jungle, Boris Brejća, Peggy Gou, Phil Anselmo & The Illegals, Atheist Rap, 999999999 Live, Partibrejkers, Krešo Bengalka, The K's, Whitećapel, Arcturus, Bekfleš...

Treći dan festivala rezervisan je za nastupe Grete Van Fleet, Đ Snake, Solomun, Tale of Us, Adriatique, Dub FX, Tom Walker, Satori Live, Spermbirds, Frenki, Kontra i Indigo, Black Serbs, Buč Kesidi, Coeus, Total Chaos, Vatra i brojnih drugih.

Festival će u nedelju, 7. jula, zatvoriti Skepta, Desiigner, Dimitri Vegas & Like Mike, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, IAMDDB, GriZ, Tarja, Krankšvester, High 5, Marko Nastić & Dejan Milićević present TTP 2.0, Vojko, V, Svemirko, Zvonko Bogdan, ABOP i još mnogi umetnici širom Petrovaradinske tvrđave.

Ulaznice za pojedinačne dane trenutno se mogu pronaći po cenama već od 2.990 dinara pa naviše, i to još samo danas, jer će od sutra biti dostupne samo na kapijama festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: