- Vesti -

On je Indonežanin koji je oduševio bivše Jugoslovene

Jedan indonezijski novinar poslednjih nekoliko dana postao je prilično popularan na (virtuelnom) prostoru Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92, Kurir
Podeli

Reporter kanala CNBC Indonesia je pažnju naših komšija, ali i korisnika društvenih mreža sa šireg prostora bivše Jugoslavije, privukao svojim imenom. Čovek se, naime, zove - Tito Bosna.

Njegovo neobično ime i prezime prva je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Ono što nije poznato, a što bi nama sa ovih prostora svakako bilo zanimljivo da saznamo, je kako to je kako je Tito dobio ime, kao i da li to ima ikakve veze da bivšim jugoslovenskim maršalom Josipom Brozom i njenovo nekadašnjom zemljom.

Indonežani uglavnom nemaju imena i prezimena kao ljudi sa zapada, odnosno nemaju prezime karakteristično za porodicu i familiju. Oni uglavnom nose samo ime, koje može da se sastoji iz više reči.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno imali su dobre odnose. Indonezija je, inače, država koja je među prvma priznala Bosnu i Hercegovinu posle raspada Jugoslavije.

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu