Princ Vilijam: "Ne bi mi smetalo da mi deca budu gej"

Vojvoda od Kembridža princ Vilijam izjavio je da mu ne bi smetalo kada bi se njegova deca izjasnila kao homoseksualci, ali da strahuje od toga do kakvih bi to posledica dovelo u pogledu zlostavljanja i pritiska javnosti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2019.

10:35

Princ Vilijam:
Foto: Getty/WPA Pool

Princa je šokirao nedavni napad na dve devojke (lezbijke), koje su pretučene jer nisu želele da se poljube pred nekoliko muškaraca koji su ih na to terali.

On je o ovoj temi prvi put progovorio kada je posetio London i sedište organizacije "Akt", koja se bavi problemima LGBT osoba koje su postale beskućnici zbog svoje seksualne orijentacije.

Tom prilikom ga je jedan od prisutnih momaka upitao da li bi njemu smetalo kada bi mu se njegov sin izjasnio kao homoseksualac.
Foto: Getty/WPA Pool
"Zaista nikada nisam razmišljao o tome dok nisam postao roditelj. I mislim da mi nimalo ne bi smetalo. Jedino što bi me brinulo jeste kako će drugi da gledaju na to, tačnije kako će svet da reaguje na takvu činjenicu. Ketrin i ja smo mnogo pričali o tome i želimo da se pripremimo na tako nešto, ako se ikad dogodi", rekao je princ Vilijam.

Dodao je kako je od rođenja svakog od svoje dece nervozan zbog tih stvari, ne zato što to osuđuje ili ne podnosi, nego zato što se plaši kako bi ih svet tretirao kada bi se saznalo za njihovo seksualno opredeljenje.

"Voleo bih da živimo u svetu u kojem je to normalno. Ali situacija je posebno drugačija za našu porodicu, to je ono zbog čega sam nervozan. Podržaću svaku odluku koju oni donesu, ali iz očinske perspektive brinem o tome na koliko barijera, reči mržnje i diskriminacije mogu da naiđu", zaključio je Vilijam i dodao kako je na svima nama da se situacija i shvatanja u društvu promene nabolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: