Zavirite iza maske Borisa Brejche

Boris Brejcha, koji unaredne nedelje stiže na EXIT festival, postao je jedan od najuzbudljivijih izvođača današnjice. Njegovi nastupi rasprodati su mesecima unapred, fanovi neprestano kupuju replike maski koje nosi dok pušta muziku, a njegov high tech minimal stil hvaljen je u celom svetu.

Život

Izvor: EXIT

Četvrtak, 27.06.2019.

12:00

Zavirite iza maske Borisa Brejche
Foto: Exit / Promo

Boris Brejcha čuva leto samo za najveće svetske festivale, među kojima se našao i EXIT festival, kada će nastupiti na famoznoj mts Dance Areni u petak, 5. jula, a planira i turneju u Americi.

- Najbitnija stvar kada se toliko putuje i nastupa jeste da dovoljno spavate, kao i da jedete dobru hranu – kaže ovaj nemački DJ koji pravi muziku od svoje 12. godine.

Maska na nastupima je njegov zaštitni znak. Najverniji fanovi ih neprestano kupuju i nose kad god idu na njegove setove širom sveta, a sve je krenulo sasvim slučajno.

- Moj prvi nastup u životu bio je u Brazilu. Mislio sam da moram da uradim nešto drugačije, da bih se razlikovao od ostalih DJ-eva kojih je bilo previše. Pomislio sam na karneval u Riju, gde svi imaju neobične kostime i odlično se zabavljaju i tako odlučio da pronađem neku opciju za sebe, odnosno masku koja će predstavljati moj muzički stil na najbolji način. Tako sam pronašao masku džokera i od tada je uvek nosim kad puštam muziku – otkrio je Brejcha.

Boris sam svoju muziku određuje kao high tech minimal, a kao uzore navodi velika imena kao što su Stephan Bodzin, Der Dritte Raum, ali i Armin van Buuren i Paul van Dyk.

- Kada sam kao klinac počeo da produciram, kupovao sam maltene svaki njihov disk na koji sam naišao. Pokušavao sam da pravim trance muziku pre nego što sam se prebacio na minimal i techno. Danas, ja sam prosto zaljubljen u techno zvuk, ali uvek ubacim i malo trance zvuka kada pravim muziku – ispričao je on.

Na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala nastupiće heroji nekoliko generacija, ali i vodeće svetske zvezde raznih muzičkih žanrova, od rokenrola, panka, metala, popa, hip-hopa i praktično svih stilova elektronske muzike, pa sve do raznih stilova latino, rege i druge svetske i domaće muzike. Udarne zvezde, tzv. hedlajneri, ove godine se broje u desetinama, a izdvajaju se The Cure, Greta Van Fleet, The Chainsmokers, DJ Snake, Carl Cox, Skepta, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Dimitri Vegas & Like Mike, Peggy Gou, Solomun, Tom Walker, IAMDDB, Jeff Mills, Chase & Status RTRN II Jungle, White Chapel, Desiigner, Maceo Plex, The Selecter, Charlotte De Witte, Lee Burridge, Lost Frequencies, Sofi Tukker, Tale of Us, Boris Brejcha, Dax J, I Hate Models, Giorgia Angiuli, DVS1, Blawan, te stotine drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: