Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari

Poznati njujorški kuvar i kultni televizijski gastro-putopisac Entoni Borden, koji je pronađen je mrtav 8. juna 2018. godine u sobi jednog hotela u Francuskoj, ovog 25. juna napunio bi 63. godine.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

22:00

Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari
Foto: Gettyimages / Larry French

"Na dan 25. juna svi proslavljamo dan rođenja našeg dragog i voljenog prijatelja Entonija Bordena", napisao je u postu na svom Instagram profilu kuvar Erik Riper.

Njegov post pokrenuo je izazov na društvenim mrežama koji je označen haštagom #BourdainDay. Svako ko se prihvati tog izazova, trebalo bi da se fotografiše dok nazdravlja u Entonijevu slavu, pićem po svom izboru.

"Jedostavno podignite čašu piva ili vina, ili možda šolju čaja, šta kod poželite", rekao je Riper.

Proslavi u čast jednog od najpoznatijih svetskih gastro-hedonista, pridružili su se i brojni restorani širom sveta različitim manifestacijama ili posebno pripremljenim jelima na svom meniju.

A list Vašington post je svojim čitaocima dao nekoliko predloga kako mogu, ukoliko žele, to isto da urade. 1. Isplanirajte putovanje

Borden je u svojim serijalima stalno putovao. Odvažite se i vi na neki put u nepoznato ili možda čak nekom od staza velikog gasto-putopisca.

2. Svratite negde na "klopu s nogu"

Kao što je poznato, Entoni nije uživao samo u restoranima sa velikim brojem Mišelinovih zvezdica, već je voleo da proba sve za šta bi mogao da čuje da je dobro, negde gde bi došao.

"Jedite bez straha, 'zaronite' u lokalnu kuhinju", govorio je on.

3. Čitajte Bordenove knjige

Pre nego što je osvojio male ekrane, Entoni Broden je napisao nekoliko knjiga koje su ga proslavile i koje su postale bestseleri. Najpoznatija među njima svakao je "Poverljivo iz kuhinje", koja je prevedena i na srpski jezik.

4. Gledajte Bordenove emisije

Osim što nas uče običajima i načinu ishrane i upoznaju sa brojnim specijalitetima sa svih strana sveta, televizijski serijali Entonija Bordena ("No Reservations", "The Layover" i "Parts Unknown") su veoma zabavne, duhovite, šarmantne i edukativne emisije, koje svakao vredi pogledati ponovo.

A to pogotovo važi ako planirate da putujete negde gde je Entoni već prethodno boravio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: