- Vesti -

Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari

Poznati njujorški kuvar i kultni televizijski gastro-putopisac Entoni Borden, koji je pronađen je mrtav 8. juna 2018. godine u sobi jednog hotela u Francuskoj, ovog 25. juna napunio bi 63. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages / Larry French
Foto: Gettyimages / Larry French

"Na dan 25. juna svi proslavljamo dan rođenja našeg dragog i voljenog prijatelja Entonija Bordena", napisao je u postu na svom Instagram profilu kuvar Erik Riper.

Njegov post pokrenuo je izazov na društvenim mrežama koji je označen haštagom #BourdainDay. Svako ko se prihvati tog izazova, trebalo bi da se fotografiše dok nazdravlja u Entonijevu slavu, pićem po svom izboru.

"Jedostavno podignite čašu piva ili vina, ili možda šolju čaja, šta kod poželite", rekao je Riper.

Proslavi u čast jednog od najpoznatijih svetskih gastro-hedonista, pridružili su se i brojni restorani širom sveta različitim manifestacijama ili posebno pripremljenim jelima na svom meniju.

A list Vašington post je svojim čitaocima dao nekoliko predloga kako mogu, ukoliko žele, to isto da urade.

1. Isplanirajte putovanje

Borden je u svojim serijalima stalno putovao. Odvažite se i vi na neki put u nepoznato ili možda čak nekom od staza velikog gasto-putopisca.

2. Svratite negde na "klopu s nogu"

Kao što je poznato, Entoni nije uživao samo u restoranima sa velikim brojem Mišelinovih zvezdica, već je voleo da proba sve za šta bi mogao da čuje da je dobro, negde gde bi došao.

"Jedite bez straha, 'zaronite' u lokalnu kuhinju", govorio je on.

3. Čitajte Bordenove knjige

Pre nego što je osvojio male ekrane, Entoni Broden je napisao nekoliko knjiga koje su ga proslavile i koje su postale bestseleri. Najpoznatija među njima svakao je "Poverljivo iz kuhinje", koja je prevedena i na srpski jezik.

4. Gledajte Bordenove emisije

Osim što nas uče običajima i načinu ishrane i upoznaju sa brojnim specijalitetima sa svih strana sveta, televizijski serijali Entonija Bordena ("No Reservations", "The Layover" i "Parts Unknown") su veoma zabavne, duhovite, šarmantne i edukativne emisije, koje svakao vredi pogledati ponovo.

A to pogotovo važi ako planirate da putujete negde gde je Entoni već prethodno boravio.

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu