- Vesti -

Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari

Poznati njujorški kuvar i kultni televizijski gastro-putopisac Entoni Borden, koji je pronađen je mrtav 8. juna 2018. godine u sobi jednog hotela u Francuskoj, ovog 25. juna napunio bi 63. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages / Larry French
Foto: Gettyimages / Larry French

"Na dan 25. juna svi proslavljamo dan rođenja našeg dragog i voljenog prijatelja Entonija Bordena", napisao je u postu na svom Instagram profilu kuvar Erik Riper.

Njegov post pokrenuo je izazov na društvenim mrežama koji je označen haštagom #BourdainDay. Svako ko se prihvati tog izazova, trebalo bi da se fotografiše dok nazdravlja u Entonijevu slavu, pićem po svom izboru.

"Jedostavno podignite čašu piva ili vina, ili možda šolju čaja, šta kod poželite", rekao je Riper.

Proslavi u čast jednog od najpoznatijih svetskih gastro-hedonista, pridružili su se i brojni restorani širom sveta različitim manifestacijama ili posebno pripremljenim jelima na svom meniju.

A list Vašington post je svojim čitaocima dao nekoliko predloga kako mogu, ukoliko žele, to isto da urade.

1. Isplanirajte putovanje

Borden je u svojim serijalima stalno putovao. Odvažite se i vi na neki put u nepoznato ili možda čak nekom od staza velikog gasto-putopisca.

2. Svratite negde na "klopu s nogu"

Kao što je poznato, Entoni nije uživao samo u restoranima sa velikim brojem Mišelinovih zvezdica, već je voleo da proba sve za šta bi mogao da čuje da je dobro, negde gde bi došao.

"Jedite bez straha, 'zaronite' u lokalnu kuhinju", govorio je on.

3. Čitajte Bordenove knjige

Pre nego što je osvojio male ekrane, Entoni Broden je napisao nekoliko knjiga koje su ga proslavile i koje su postale bestseleri. Najpoznatija među njima svakao je "Poverljivo iz kuhinje", koja je prevedena i na srpski jezik.

4. Gledajte Bordenove emisije

Osim što nas uče običajima i načinu ishrane i upoznaju sa brojnim specijalitetima sa svih strana sveta, televizijski serijali Entonija Bordena ("No Reservations", "The Layover" i "Parts Unknown") su veoma zabavne, duhovite, šarmantne i edukativne emisije, koje svakao vredi pogledati ponovo.

A to pogotovo važi ako planirate da putujete negde gde je Entoni već prethodno boravio.

strana 1 od 130 idi na stranu