- Vesti -

Isto kao i 1985. godine - pop legenda i Bos dominiraju

Isto kao i 1985, pop legenda Madona i Bos - Brus Springstin, dominiraju na rang-listi prodaje albuma u ​​Sjedinjenim Državama.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty/Credit:
Foto: Getty/Credit:

Madonin "Madame X" je broj 1 na nedeljnoj lestvici prodaje albuma, a taj njen deveti album se nalazi i na vrhu lestvice "Billboard 200". Springstinov "Western Stars" nije ove nedelje na samom vrhu, ali je na korak do toga.

I to je "dežavi": 1985. te dve zvezde su već vladale istim redosledom. U januaru te godine je album "Born in the USA" Brusa Springstina bio dve sedmice iza "Like a Virgin" kraljice popa, a potom su se uloge obrnule za sledeće dve nedelje.

Uz pohvale kritike, Madonin četrnaesti album koji kombinuje pop, regeton i hip-hop, s nepogrešivim političkim porukama, ipak je stigao na vrh prodaje delimično zahvaljujući strategiji "vezane prodaje".

Foto: Getty/Theo Wargo / Staff
Foto: Getty/Theo Wargo / Staff

Taj metod marketinga dobija na popularnosti u muzičkoj industriji, nudeći da pokrene prodaju, ponudu albuma u zamenu za kupovinu ulaznica za koncerte ili srodnih proizvoda.

Njegovi sledbenici su Tejlor Svift i Kejti Peri. Dok 60-godišnja kraljica popa ima prednost u svojoj domovini sa "Madame X", Brus Springstin (69) i njegove "Western Stars" predvode u Australiji i Velikoj Britaniji.

Bitka albuma dvoje muzičkih veterana će verovatno biti kratkotrajna: stručnjaci industrije se klade na Lila Nasa X-a. Taj mladi reper iz Atlante, koji je preko noći postao superzvezda s hitom "Old Town Road", upravo je objavio svoj prvi EP, "7", uključujući i čuveni "flow" repera Cardi B na pesmi "Rodeo".

strana 1 od 130 idi na stranu