- Vesti -

Isto kao i 1985. godine - pop legenda i Bos dominiraju

Isto kao i 1985, pop legenda Madona i Bos - Brus Springstin, dominiraju na rang-listi prodaje albuma u ​​Sjedinjenim Državama.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty/Credit:
Foto: Getty/Credit:

Madonin "Madame X" je broj 1 na nedeljnoj lestvici prodaje albuma, a taj njen deveti album se nalazi i na vrhu lestvice "Billboard 200". Springstinov "Western Stars" nije ove nedelje na samom vrhu, ali je na korak do toga.

I to je "dežavi": 1985. te dve zvezde su već vladale istim redosledom. U januaru te godine je album "Born in the USA" Brusa Springstina bio dve sedmice iza "Like a Virgin" kraljice popa, a potom su se uloge obrnule za sledeće dve nedelje.

Uz pohvale kritike, Madonin četrnaesti album koji kombinuje pop, regeton i hip-hop, s nepogrešivim političkim porukama, ipak je stigao na vrh prodaje delimično zahvaljujući strategiji "vezane prodaje".

Foto: Getty/Theo Wargo / Staff
Foto: Getty/Theo Wargo / Staff

Taj metod marketinga dobija na popularnosti u muzičkoj industriji, nudeći da pokrene prodaju, ponudu albuma u zamenu za kupovinu ulaznica za koncerte ili srodnih proizvoda.

Njegovi sledbenici su Tejlor Svift i Kejti Peri. Dok 60-godišnja kraljica popa ima prednost u svojoj domovini sa "Madame X", Brus Springstin (69) i njegove "Western Stars" predvode u Australiji i Velikoj Britaniji.

Bitka albuma dvoje muzičkih veterana će verovatno biti kratkotrajna: stručnjaci industrije se klade na Lila Nasa X-a. Taj mladi reper iz Atlante, koji je preko noći postao superzvezda s hitom "Old Town Road", upravo je objavio svoj prvi EP, "7", uključujući i čuveni "flow" repera Cardi B na pesmi "Rodeo".

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu