Isto kao i 1985. godine - pop legenda i Bos dominiraju

Isto kao i 1985, pop legenda Madona i Bos - Brus Springstin, dominiraju na rang-listi prodaje albuma u ​​Sjedinjenim Državama.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 25.06.2019.

08:44

Isto kao i 1985. godine - pop legenda i Bos dominiraju
Foto: Getty/Credit:

Madonin "Madame X" je broj 1 na nedeljnoj lestvici prodaje albuma, a taj njen deveti album se nalazi i na vrhu lestvice "Billboard 200". Springstinov "Western Stars" nije ove nedelje na samom vrhu, ali je na korak do toga.

I to je "dežavi": 1985. te dve zvezde su već vladale istim redosledom. U januaru te godine je album "Born in the USA" Brusa Springstina bio dve sedmice iza "Like a Virgin" kraljice popa, a potom su se uloge obrnule za sledeće dve nedelje.

Uz pohvale kritike, Madonin četrnaesti album koji kombinuje pop, regeton i hip-hop, s nepogrešivim političkim porukama, ipak je stigao na vrh prodaje delimično zahvaljujući strategiji "vezane prodaje".
Foto: Getty/Theo Wargo / Staff
Taj metod marketinga dobija na popularnosti u muzičkoj industriji, nudeći da pokrene prodaju, ponudu albuma u zamenu za kupovinu ulaznica za koncerte ili srodnih proizvoda.

Njegovi sledbenici su Tejlor Svift i Kejti Peri. Dok 60-godišnja kraljica popa ima prednost u svojoj domovini sa "Madame X", Brus Springstin (69) i njegove "Western Stars" predvode u Australiji i Velikoj Britaniji.

Bitka albuma dvoje muzičkih veterana će verovatno biti kratkotrajna: stručnjaci industrije se klade na Lila Nasa X-a. Taj mladi reper iz Atlante, koji je preko noći postao superzvezda s hitom "Old Town Road", upravo je objavio svoj prvi EP, "7", uključujući i čuveni "flow" repera Cardi B na pesmi "Rodeo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: