Šta za mlade danas značI „sreća“?

Otkriven jedinstveni mural u kompleksu West 65, koji prikazuje 20 radova najtalentovanijih studenata na temu doživljaja sreće

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:40

Šta za mlade danas značI „sreća“?
Pobednik Uroš Maksimoviæ ispred svog rada u Westu 65

Otkrivanjem murala “Sreća” u kompleksu West 65 predstavljena je jedinstvena umetnička kolekcija 20 radova najtalentovanijih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Oni su imali zadatak da kroz umetnički izraz predstave svoju viziju i doživljaj sreće, a mural dužine 100 metara je poklon urbane celine West 65 umetničkoj zbirci i kulturnom životu Beograda.

Stručni žiri u sastavu Branka Nevistić Grujić, Slavimir Stojanović, Jana Oršolić, Mirjana Bobić Mojsilović, Robert Čoban i Maja Lalić, izabrao je tri najbolja rešenja.
Autorka drugoplasiranog rešenja Anðela Jankoviæ ispred svog rada
Uroš Maksimović odneo je pobedu i ocenom stručnog žirija, ali i glasom publike koja je svog favorita birala na društvenim mrežama West 65. Rad Anđele Janković našao se na drugom mestu, dok je rešenje Andreje Lepira osvojilo treće mesto.

„West 65 je ovim projektom pružio podršku mladim umetnicima da u svojim vizijama budu hrabri i dao priliku da se njihov rad i talenat vidi i dalje od fakultetskih amfiteatara, galerija i izložbenih prostora. Iako je reč o studentima, njihova inspiracija predstavljaja neočekivanu kombinaciju mladalačke poletnosti i optimizma, ali i ozbiljnih promišljanja o viđenju sreće u današnjem vremenu“, istakao je selektor izložbe Slavimir Stojanović, docent na FPU i jedan od najeminetnijih domaćih dizajnera.
Andreja Lepir, treæeplasirani ispred svog rada
Tvorac ideje o muralu Branka Nevistić Grujić, veruje da će "Mural Sreća" postati inspiracija svim ljubiteljima umetnosti.

"Podrška mladim stvaraocima, širenje dobre energije, pozitivnog okruženja, jednom rečju - kulturi života je isto što i opstanak naše zemlje i nas. Sreća je izazov. Zašto i Sreća ne bi bila naša obaveza, naša navika, kada imamo toliko lošijih, opasnijih, glupljih od potcenjene Sreće. Jer Sreća je umetnost."
Branka Nevistiæ Grujiæ i Slavimir Stojanoviæ sa autorima radova murala Sreæa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: