5 tehno izvođača koje ne treba propustiti na Exitu

Euforija pred ovogodišnje izdanje najpoznatijeg srpskog festivala raste svakog dana u iščekivanju globalno poznatih zvezda koje će nastupiti pred sada već rekordnim brojem posetilaca iz čak 90 zemalja.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

12:00

5 tehno izvođača koje ne treba propustiti na Exitu
Carl Cox / Foto: Promo / Exit

Dok će zvuk glavne bine festivala EXIT biti mešovitog karaktera, mts Dance Arenu i No Sleep Novi Sad ponovo će obeležiti najveća svetska imena elektronske scene.Jeff Mills, Solomun, Tale of Us, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Lee Burridge i I Hate Modelssu samo neki od brojnih izvođača koji se nalaze u samom vrhu popularnosti današnjice, a čija će muzika prodrmati temelje Petrovaradina od 4-7. jula.

Posebno se izdvajaenergični, futurističkizvukkoji je izuzetno popularan koddomaće publike, a u nastavku predstavljamotehno izvođače koje ne treba propustiti na festivalu EXIT.

CARL COX / mts Dance Arena / četvrtak, 4. jul

Carl Cox važi za najpopularnijeg di-džeja svih vremena i nekrunisanog kralja Ibice.Njegova 15-godišnja kraljevina u španskom klubu Space važila je za nezaobilaznu destinaciju svih svetskih hedonista željnih dobrog provoda i momenata za pamćenje. 2009.godine obeležio je jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji elektronske muzike, upravo na novosadskoj Dance Areni: "Novac ne može da kupi taj osećaj, ovde moraš da daš svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!" AMELIE LENS / mts Dance Arena / nedelja, 7. jul

Iako je nekada bila stidljiva manekenka koja je godinama krila svoj identitet, Amelie Lens je poslednjih godina postala jedan od najvećih ženskih uzora u elektronskoj muzici, koja kao Feniks doživljava svoju transformaciju na globalnoj sceni zahvaljujući svom prepoznatljivom tehno zvuku.Nastupima na svetskim pozornicama festivala Sonar, Awakenings i Amsterdam Dance Event potvrdila je svoj zvezdani status, a ove godine će joj se ispuniti dugoočekivana želja sa početka karijere - da zatvori kolosalnu mts Dance Arenu. DAX J / mts Dance Arena / nedelja, 7. jul

DAX J ponosno dominira planetarno poznatim binama od Tokija do Brazila, dok konstantno izbacuje kvalitetni materijal kao prava tehno mašina. Njegova dva albuma, „Shades of Black“ i „Offending Public Morality“ proglašavani su vrhunskim izdanjima od strane svetskih medija DJ MAG i Mixmag. BBC ga je pored reči hvale uvrstio u pažljivo odabranu listu izvođača koji su nastupili u okviru kultne nedeljne emisije „Essential Mix“.

Famozni britanac se vraća da nastupi na velikoj pozornici Dance Arene nakon što je pre dve godine „oduvao“ publiku svojim energičnim nastupom na No Sleep Novi Sad bini. 999999999 live / No Sleep Novi Sad / petak, 5. jul

Apstraktni dvojac 999999999 za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih na svetskoj sceni zahvaljujući svom sirovom, intenzivnom i moćnom zvuku. Njihov autoritet u svetutehna potvrdila je domaća publika na prošlogodišnjem nastupu u Beogradu koji važi za najposećeniji klupski događaj 2018. godine u srpskoj prestonici. Jedno od njihovih udarnih obeležja je umetnost nastupa uživo koji su uvek spontani i improvizovani. DVS1 / No Sleep Novi Sad / subota, 6. jul

DVS1 važi za „anti-zvezdu“ tehna koji od početka svoje karijere neprestano brani prave underground vrednosti. Njegova kolekcija ploča prelazi brojku od 30.000, dok je i sam izdavao za kultne etikete Transmat i Klockworks. Nastupiće na No Sleep Novi Sad bini u okviru večeri kluba Bassiani kao podrškadruštvenom aktivizmu i slobodiizražavanja za koju se već dugo godina zalaže festival EXIT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: