- Vesti -

Teško bolestan fudbaler proslavio ćerkin rođendan: “Najbolji tata na svetu”

Bivša zvezda Rendžersa, fudbaler Fernando Riksen, proslavio je ćerkin rođendan na nesvakidašnji način, iz bolničkog kreveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/VI-Images
Foto: Getty/VI-Images

Rođendan iznenađenja za svoju sedmogodišnju ćerku, Riksen je priredio iz bolničkog kreveta škotske bolnice u kojoj se nalazi zbog neizlečive bolesti koja je, nažalost, u završnoj fazi.

Riksen ima oboljenje motornog nerva (MND), koje mu je dijagnostifikovano u oktobru 2013. godine, kada su mu lekari dali još 18 meseci života (svaki drugi oboleli umre u roku od dve godine).

Ipak, Riksen je pokazao kakav je borac, nije se predao, a ne predaje se ni sada.

On je iz svoje sobe, ukrašene balonima i poklonima čestitao ćerki rođendan, a njegova supruga Veronika je video-snimak postavila na Instagram.

Ispod video-materijala je napisala: "Najbolji tata ikada. Najbolje iznenađenje za našu malu devojčicu. Hvala vam puno što ste je usrećili".

Video-snimak prikazuje kako se Riksen smeje dok njegova ćerka ulazi u bolničku sobu, prilazi ocu i naslanja glavu na njegov krevet.

Iako je Riksen vidno oslabio, teško govori i ne može da se pokreće, a pleni njegova neverovatna hrabrost i volja za životom.

Zato je ćerki priredio rođendan iznenađenja.

U posebnom video-snimku, teško oboleli fudbaler pozvao je sve na "Veče sa Fernandom Riksenom", poslednji događaj sa porodicom i prijateljima, koji će biti organizovan 28. juna.

"Zdravo. Imaću posebnu noć 28. juna. Pošto ovo postaje veoma teško za mene, ovo će biti moja poslednja noć", rekao je Riksen.

"Dođi i učini da ovo bude noć za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro. Fernando."

Holandski fubaler otkrio je da boluje od ove neizlečive bolesti u oktobru 2013. godine, kada mu se i završavala profesionalna karijera u kojoj je odigrao više od 450 utakmica za AZ, Rendžerse, Zenit Sankt Peterburg i druge.

strana 1 od 130 idi na stranu