- Vesti -

Zaspao za volanom: Autopilot vozio 45 kilometara VIDEO

Vozači u Kaliforniji ostaju šokirani na auto-putevima, jer je proteklog vikenda prijavljeno nekoliko slučajeva vozača koji su spavali za volanom "tesle", dok su kolima upravljali autopiloti.

Izvor: B92, Novosti
Podeli
Foto: depositphotos/StarsStudio
Foto: depositphotos/StarsStudio

Jedan od snimaka postavljen na Reditu pre nekoliko dana pokazuje kako se beli automobil "tesla" polako kreće drumom, dok njegov vozač čvrsto spava.

"Nisam mogao da verujem. Spavao je tokom špica u Zalivskoj oblasti San Franciska", napisao je korisnik koji je napravio snimak, prenose Novosti.

Kaže da su ostali vozači uporno trubili pokušavajući da ga probude i da su uspevali par puta, ali bi odmah utonuo nazad u san.

Da je ovo problem koji nije ograničen na jednog neodgovornog vozača pokazalo se ponovo tokom vikenda, kada je Šon Miladinovič snimio još jednog vozača kako spava u "tesli" na auto-putu 405.

Miladinovič kaže da je primetio vozača u okrugu Orandž i zvao saobraćajnu policiju. Oko 45 kilometara kasnije na putu iz San Klementea ka San Pedru, Miladinovič ističe da je vozač i dalje spavao.

"Shvatio sam da je čvrsto spavao. Zatvorene oči, ruke ni blizu volana", rekao je Miladinovič za En-Bi-Si.

Uprkos tome što sistem autopilota ima napredne bezbednosne opcije, iz "Tesle" ističu da to nije "samovozeći sistem".

"Autopilot je namenjen za korišćenje kada je vozač u potpuno budnom stanju, koji drži ruke na volanu i spreman je da preuzme vožnju u svakom trenutku. Dok koristite autopilot, vaša je dužnost da ostanete oprezni i imate kontrolu nad automobilom", saopštili su iz kompanije.

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu