Influenseri prešli sve granice pristojnosti: Slikala se gola usred Černobilja FOTO / VIDEO

Velika popularnost mini-serije "Černobilj", čije emitovanje na kanalu HBO je prošle nedelje završeno, donela je novu vrstu "izazova" ili "prestiža" među influenserima na društvenim mrežama.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

09:59

Default images

Mnogi od njih su, od pre nekoliko nedelja, pohrlili u Ukrajinu, ne bi li napravili što atraktivnije fotografije za svoje profile na Istagramu i Fejsbuku, na mestu velike nuklearne tragedije iz 1986. godine.

Tako je obližnji gradić Pripjat postao prava turistička destinacija, prema kome, kao ni prema žrtvama tragedije, oni koji se tamo fotografišu ne pokazuju nimalo poštovanja. Instagram je preplavljen fotografijama pod haštagom #Chernobyl, među kojima su one na kojima se mogu videti brojne napuštene zgrade ispred kojih ljudi poziraju skačući i smejući se.
Čest motiv je i poznati prizor zabavnog parka u kome se nalaze, prema nekima, nikad korišćeni, ringišpil, kao i poznati logo sa imenom grada.

Brojni korisnici društvenih mreža su ovakve postupke opisali kao krajnje neučtive i omalovažavajuće.
"Ne znam za vas, ali kada bih ja posetila takvo mesto, ne bih prestajala da plačem danima. Nije mi jasno kako neko uopšte može da ima stomak za nešto takvo", samo je jedan od komentara na ovaj bizarni trend.

Najdalje je, čini se, otišla, i najviše negativnih komentara dobila, devojka sa profila "nz.nik" na Instagramu, koja je u devastiranom Pripjatu pozirala u toplesu, odnosno samo u donjem vešu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: