- Vesti -

Stručnjak za vaspitanje na Weekendu otkriva kako odgajati djecu u digitalno doba

Kada je pravi trenutak da detetu damo mobilni telefon, koliko dugo bi trebalo da se igrati na PlayStationu, gleda Netflix, "skrola" po Fejsu? Svi imaju mobilni i Snepčet, šta ako samo ja detetu zabranim? Ove i slične dileme muče roditelje širom sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Stručnjak za ovu temu je dr. Ranko Rajović koji će na 12. Weekend Media Festivalu održati predavanje "Deca i digitalno doba: Kako igrom razvijati detetov IQ" i savetovati kako se baviti s decom u digitalno doba.

Rajović je specijalista interne medicine, magistrirao je i doktorirao na područjima neuroendokrinologije i sportskih nauka. Dugogodišnji je UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja dece te predavač na Pedagoškom fakultetu u Kopru. Jedan je od autoriteta na ovim prostorima kada govorimo o vaspitanju i obrazovanju. Istraživanja koja je sproveo pokazala su da su deca danas slabija u odnosu na decu pre 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rečnik i opšto znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru deci mogu da pomogu da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kad je reč o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su non stop uz nas te smo sve svesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi toliko mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ga ne znamo kvalitetno konzumirati. Kako preživeti vikend bez mobilnog, organizovati nedigitalni život i napraviti digitalni detoks, govorićemo na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival , koji se održava od 19.- 22. septembra, u punom su jeku.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora.

Vesti

Ruska crkva gradi "pravoslavni Vatikan"?

Ruska pravoslavna crkva razvila je planove za izgradnju vlastitog Vatikana, za koji joj je potrebno oko dve milijarde dolara. Razgovori crkvenih zvaničnika sa rukovodstvom grada Sergijev Posad, koji se nalaze u moskovskoj regiji, vode se još od 2017. godine.

Vesti nedelja 30.06. 13:46 Komentara: 69
strana 1 od 130 idi na stranu