- Vesti -

Madona 60 godina kasnije: "Kao da sam silovana"

Američka pevačica Madona rekla je da se "oseća kao da je silovana" pošto je pročitala članak o sebi u Njujork tajmsu i dodala da će se uvek boriti protiv patrijarhalnog društva. "Reći da sam razočarana tim člankom bio bi eufemizam", napisala je pevačica na Instagramu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty/Mike Coppola / Staff
Foto: Getty/Mike Coppola / Staff

Pročitajte još:

"Prešao je granicu! Trpela sam njegovo seksualno zlostavljanje"

"Novinarka koja je napisala taj članak provela je sate i dane i mesece sa mnom i pozvana je u svet koji malo ljudi ima prilike da vidi. Ali ona je izabrala da se usredsredi na trivijalne i površne stvari kao što je etničko poreklo moje dvojnice, materijal od kojeg su moje zavese i na beskrajne komentare o mojim godinama, koje nikad ne bi bile pomenute da sam muškarac", nastavila je Madona.

List je objavio opsežan članak, portret Madone pod naslovom "Madona sa 60 godina" (Madonna at Sixty), koji obuhvata sve periode života te pevačice. Ona je rekla da ima pravo da kaže da se "oseća kao silovana", jer zna kako je to pošto je upravo to doživela sa 19 godina, kada se doselila u Njujork.

Taj članak je, kako smatra, još jedan dokaz da je Njujork tajms "jedan od osnivača patrijarhata" i poželela "smrt patrijarhatu, duboko uvreženom u društvu".

"Nikad neću prestati da se borim da ga iskorenim", rekla je pevačica, koja je lane proslavila 60. rođendan.

"Izgleda da ne možemo da popravimo društvo i njegovu beskrajnu potrebu da ponizi i ocrni ono što zna da je pozitivno, posebno snažne i nezavisne žene", napisala je Madona.

strana 1 od 130 idi na stranu