Otac ispesničio morsku neman da bi spasao ćerku iz njenih čeljusti

Bivši američki marinac spasao je svoju ćerku od smrtonosnog napada velike ajkule tako što je pet puta pesnicom udario morsku neman.

Život

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2019.

19:00

Otac ispesničio morsku neman da bi spasao ćerku iz njenih čeljusti
Ilustracija / Foto: Depositphotos/peternile

Sedamnaestogodišnja Pejdž Vinter je, u nedelju po podne, plivala na jednoj plaži u Atlantik Biču, u Severnoj Karolini, kada ju je napala ajkula.

Njen otac Čarli, koji je, osim kao vojnik, radio i kao vatrogasac i bolničar, brzo je utrčao u vodu i, bez oklevanja se bacio na ajkulu.

Snažnim udarcima uspeo je da otera životinju i da spase svoju ćerku. Devojka je odvedena u bolnicu i ubrzo podvrgnuta operaciji, ali je nažalost noga morala da joj bude amputirana, javio je Bi-Bi-Si.

Njena baka Dženet je saopštila da je njen sin udario ajkulu u glavu pet puta, pre nego što je životinja pustila nesrećnu Pejdž.

Devojka, koja je posvećena zaštiti okeana i morskog sveta, sada je u stabilnom stanju. Ona je iz bolnice poručila da se nada da će ljudi nastaviti da poštuju ajkule i njihovo stanište, prenosi Njuz hab.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: