- Vesti -

Iznenadićete se kad saznate ko je zaradio najviše u "Igri prestola"

O ovoj seriji ne prestaje da se priča i piše u medijima. Nije ni čudo što mnogi mediji navode da je jedna od najboljih i najskupljih serija poslednjih godina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer
Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer

Danski glumac Nikolaj Koster Valdau u nekoliko navrata dobio je povišicu, a u zadnjoj sezoni zarađivao je više od 1,1 miliona dolara po epizodi.

Emitovanje epske fantastične sage "Igra prestola" završeno je pre nekoliko dana, a sada je izašao i spisak najplaćenijih glumaca, koji je objavio sajt Brajt sajd (Bright side). Lista je mnoge iznenadila, a pokazuje da su izgleda zaista, Lanisteri najbolje plaćeni.

Najviše novca u seriji i to 16 miliona dolara zaradio je Nikolaj Koster Valdau, koji u seriji tumači lik Džejmija Lanistera. Samo milion manje, tačnije 15 miliona dolara, zaradio je njegov brat u seriji Tirion, odnosno glumac Piter Dinklidž.

Iza njih je Emilija Klark sa zarađenih 13 miliona dolara, koja u seriji igra Deneris Targerjen. Kit Harington (Džon Snežni) zaradio je 12 miliona dolara.

Foto: Getty/Frederick M. Brown / Stringer
Foto: Getty/Frederick M. Brown / Stringer

Sledeća po zaradi je Lena Hidi, koja igra Sersei Lanister, Tirionovi sestru i bliznakinju Džejmija Lanistera. Ona je zaradila devet miliona dolara.

Po šest miliona zaradili su Sandor Klegejn - Pas (Rori Meken), Sansa (Sofi Tarner), Arja (Mejsi Vilijams) i Mardžeri Tajrel (Natali Dormer).

Ajzak Hempsted Vrajt, koji igra Brena Starka, zaradio je četiri miliona dolara, a Ijan Glen (Džora Mormont) milion manje.

Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer
Foto: Getty/Charles McQuillan / Stringer

Brijena Tart, koju je igrala Gvendolin Kristi, zaradila je tri milona dolara.

Milion manje zaradio je Konlet Hil, tajanstveni Varis. Alfi Alen, koji je tumačio lik Teona Grejdžoja, takođe je zaradio milion dolara, a Natali Emanuel (Misandei) milion dolara.

strana 1 od 126 idi na stranu