Češao lice dok je vozio, pa dobio kaznu

Muškarac sa istoka Kine dobio je kaznu jer ga je saobraćajna kamera snimila kako češe lice dok vozi.

Život

Izvor: B92, BBC, cdme.me

Ponedeljak, 27.05.2019.

08:00

Češao lice dok je vozio, pa dobio kaznu
Ilustracija/Foto: AllaSerebrina/Depositphotos.com

Fotografiju čoveka za volanom automobila u gradu Džinan, potpisanog samo prezimenom Liu, "obradila je" veštačka inteligencija, deo softvera sistema nadzora. Ubrzo mu je stigla fotografija "prekršaja" uz novčanu kaznu od 50 juana zbog navodnog telefoniranja tokom vožnje, a automatski je dobio i dva kaznena boda na vozačkoj dozvoli.

"Često viđam da su ljudi kažnjeni zbog dodirivanja svojih i tuđih nogu, ali jutros su me uslikali kako 'kršim pravila' dodirujući lice", napisao je Liu na društvenoj mreži Veibo i objavio kako izgleda kazna, prenosi Cdm.me.

Nesrećni vozač je rekao da će ići da se žali kod nadležnih jer niko nije hteo da mu pomogne preko telefona.

Kineski list Global Times piše da je kazna ukinuta uz objašnjenje da je postupak automatski i da je softver pobrkao češanje sa držanjem telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: