- Vesti -

Kako se Mikula vratio sa onoga sveta VIDEO

Čovek na obroncima Suvobora slučajno je saznao da je obrisan sa spiska živih. Miloljubu Mikuli Glišiću po papirima je prošlo 40 dana, a on na banseku u punoj snazi struže drva i ore njivu.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Pošao sam u poštu da podignem penziju i na računu nema ništa. Posle dva dana odem opet, mislim možda je kasnila, opet nema ništa. Radnica u pošti, pozva nekoga i ja nisam čuo šta joj se govori, samo da mu ona odgovara da ja stojim na šalteru ispred nje i da drži moju ličnu kartu. Kada sam došao kući zvao sam penziono u Gornjem Milanovcu, oni su me uputili u Čačak. Tada su mi rekli da se ne vodim među živima i pitali me šta mi je Darinka Petrović. Rekao sam im da ja takvu ne poznajem i da sam ja iz Pranjana a ne iz Milanovca", kaže Mikula.

Obavestili su ga da će mu uplatiti razliku penzije do 25. u mesecu, a on im je poručio da su mogli da mu uplate pogrebne troškove da se počasti.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Otišao sam i u ambulantu u Pranjanima, kada i tamo sam odjavljen sa zdravstvenog osiguranja, zna me celo osoblje i ne veruje. I u apoteci su me gledala čudno, i gde god odem nema me", rekao je Mikula koji se morao obratiti matičnoj službi u Milanovcu.

"Videli su da sam izbrisan u penzionom i socijalnom, ali kod njih nisam. Pozvao li su policiju, lična karta nije dirana, tako da su mi dali papir gde je prežvrljano da sam pokojnik i rekli mi da sa tim papirom odem da mi overe knjižicu, jer sam sada ponovo među živima i to tačno 40 dana od kako su me proglasili mrtvim", priča Mikula ili ti povratnik sa onoga sveta.

strana 1 od 126 idi na stranu