- Vesti -

Harvi Vajnstin postigao vansudsko poravnanje "teško" 44 miliona dolara

Filmski producent Harvi Vajnstin, koga je veći broj žena optužio za napastvovanje i seksualno zlostavljanje, postigao je privremeno poravnanje sa nekoliko tužilaca i kreditora.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages / Drew Angerer
Foto: Gettyimages / Drew Angerer

Prema navodima američkih medija, taj novac bi trebalo da bude iskorišćen za namirivanje nekoliko tužbi koje su pokrenute protiv njega, iako čitav slučaj još nije konačno zaključen.

Od ukupne sume, 30 miliona bi trebalo da bude isplaćeno tužiocima, dok bi ostalih 14 poslužilo za plaćanje takse. Deo novca bio bi obezbeđen naplatom premija od polisa osiguranja, prenosi TMZ.

Do ovog sporazuma dolazi više od godinu i po nakon što je posrnuli filmski mogul suočen s prvim optužbama.

Brojne glumice, među kojima su najglasnije bile Ešli Džad, Paz de la Huerta i Lupita Njongo, optužile su Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

Foto: GettyImages / Mike Coppola
Foto: GettyImages / Mike Coppola

U januaru ove godine, sud je odbacio tužbu glumice Ešli Džad, koja je tvrdila da ju je Vajnstin "stavio na crnu listu, kada su uloge u njegovim filmovima u pitanju, zato što je odbijala njegove pokušaje da je natera na seks". Ostale optužnice su još u postupku.

Optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje proiv Harvija Vajnstina dovele su do stvaranja pokreta #MeToo, koji je okupio žene žrtve seksualnog nasilja u Holivudu i van njega.

strana 1 od 126 idi na stranu