- Vesti -

Nisu li najveći hedonisti na svetu? Francuzi trče maraton uz vino i sireve VIDEO

Nagrada za pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji je domaće vino u količinama ekvivalentnim njihovoj telesnoj težini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: gettyimages/Pool ROSSI/TAMA/Contributor
Foto: gettyimages/Pool ROSSI/TAMA/Contributor

Ako ćemo iskreno, retko ko voli trčanje. Naporno je, dosadno, jednostavno - postoje bolji načini da provedete svoje vreme.

Maraton je tradicionalno jedna od najviše iscrpljujućih sportskih disciplina, za koju je potrebno mnogo istrajnosti. Međutim, Marathon du Medoc u Francuskoj nudi trkačima priliku da piju vino i jedu sir koliko god žele, prenosi Buka.com.

Staza vodi učesnike kroz vinograde i domaćinstva, a tu su i dva dvorca.

Međutim, pored standardnih štandova sa vodom, na kojima trkači mogu da se osveže, na stazi se nalaze i štandovi sa vinom i sirom.

Pored toga, ovaj maraton je neobičan i po tome što su trkači obučeni u neobične kostime.

Svake godine hiljade učesnika obuče svoje najbolje ruho - bilo da su u pitanju kostimi u obliku boca vina, vikinška odeća ili kostim vanzemaljca, a najbolji kostim osvaja nagradu.

Trkači imaju šest i po sati da završe trku, što je dovoljno vremena da se uživa u prelepim pejzažima i pokojoj čašici.

Iako zvuči zabavno, treba imati na umu da je to ipak maraton i da je staza duga oko 40 kilometara, tako da ipak treba biti umeren sa konzumacijom alkohola ako želite da stignete do cilja.

I nije sve u alkoholu. Trka na jugoistoku Francuske je savršena prilika da se uživa u divnim predelima, istorijskim mestima i muzici koja se uživo izvodi duž staze.

Nagrada za pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji je domaće vino u količinama ekvivalentnim njihovoj telesnoj težini. Prva tri mesta dobijaju i po sanduk vrhunskog vina.

strana 1 od 126 idi na stranu