- Vesti -

Šta je zapravo istina o Putinovim blizancima?

Mada nijedan ruski list ni TV kanal nije saopštio ništa o porođaju proslavljene olimpijske pobednice gimnastičarke Aline Kabajeve (36), svetska žuta štampa danima piše da je dobila blizance, a kao otac se spominje Vladimir Putin (66), predsednik Rusije.

Branko VlahovićIzvor: Novosti
Podeli
Foto: Getty/Ricardo Ceppi / Stringer
Foto: Getty/Ricardo Ceppi / Stringer

Pročitajte još:

Carski rez: Putin drugi put otac, Alina Kabajeva rodila blizance?

Izvor tih informacija je sajt Dom2Life.ru, pandan naše "Farme", a kao autor se pominje tobože poznati novinar koji ima odlične veze u policiji.

Sve to ne bi zasluživalo pažnju, posebno zato što u Kremlju ne komentarišu glasine, da se na nekim sajtovima nisu pojavili polemički tekstovi u kojima se tvrdi da je Dom2Life.ru napravio zbrku. U porodilištu, navodno, nije bila Alina Kabajeva, za koju tvrde da je nevenčana žena predsednika Putina i da je rodila dva sinčića, već foto-model Saša Kabajeva, učesnica "Doma", ruske verzije "Farme", pišu Novosti.

Pošto u Centru akušerstva i ginekologije "Kulakova" ne potvrđuju, niti negiraju da je Alina Kabajeva rodila blizance, dokoni ljubitelji tračeva raspravljaju kako su se mogla pomešati imena, ako se porodila Saša Kabajeva. Atraktivna Saša nije skrivala trudnoću. Išla je u bolnicu pre porođaja na infuzije, jer je doživela jak stres kad joj je suprug Aleksandar Lipovoj, bivši poznati kik-bokser, uhapšen, jer je navodno ucenjivao nekog dužnika. Foto-model je javno rekla da će roditi sina.

Međutim, ljubitelji tračeva i dalje veruje da je Alina Kabajeva 7. maja, uoči 36. rođendana, rodila blizance i da je zato četvrti sprat klinike bio ispražnjen.

Alina Kabajeva/Foto: Getty/Ian Walton / Staff
Alina Kabajeva/Foto: Getty/Ian Walton / Staff

Pošto autori u tračerskim medijima nemaju ni foto ni video dokaze, sva njihova pisanija se doživljavaju kao "rekla-kazala", pa je tako shvaćena i priča kako se navodno Putin u manastiru na Valamu venčao sa Alinom Kabajevom. Da je počela idila između Putina i Kabajeve, u proleće 2008. prvi je pisao "Moskovski korespondent", "žuti" list koji je posle toga vlasnik ugasio, jer mu je doneo samo neprijatnosti.

Posle toga su se periodično pojavljivale "pouzdane informacije" u zapadnim tabloidima i na moskovskim tračerskim sajtovima, a prestanak gimnastičarkine sportske aktivnosti i njen ulazak u politiku preko Putinove partije Jedinstvena Rusija bio je voajerima dokaz da između lepe Aline i moćnog Vladimira "ima nešto".

Intrige su nastavljene posle Alininog odlaska na mesto rukovodioca informativnog holdinga čiji su akcionari Putinovi zemljaci iz Sankt Peterburga. Kad su se u ruskim medijima pojavile fotografije Aline sa sinom, mnogi su uz to objavili i sliku Putina iz rane mladosti.

Prošlog decembra na godišnjoj konferenciji za novinare Putinu je predstavnik "žute" štampe postavio pitanje kada će se oženiti i kime. Putin, koji se od supruge Ljudmile razveo 2013. godine, šeretski je odgovorio: "Kao pristojan čovek, moraću to da učinim". Ali nije rekao kada ni kime.

Ono što se pouzdano zna jeste da Putin ima dve kćerke, Mariju i Jekaterinu, koje žive i rade u Moskvi. Završile su fakultete, govore po tri strana jezika. Marija je dobila sina 2012. godine. A sve ostalo je u sferi nagađanja.

strana 1 od 126 idi na stranu