Američki milijarder otplatio studentski dug celoj generaciji VIDEO

Oko 400 diplomaca koledža "Morhaus" u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smit rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara.

Život

Izvor: Tanjug, Glas Amerike

Ponedeljak, 20.05.2019.

21:59

Američki milijarder otplatio studentski dug celoj generaciji VIDEO
Foto: Gettyimages / Astrid Stawiarz

Pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor je koledžu "Morhaus" donirao 1,5 miliona dolara.

"Morhaus" je tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

"Studenti koledža 'Morhaus', okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja”, rekao je milljarder Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

On je u govoru celoj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

"Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san", rekao je Smit. Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vreme i šokirani i srećni.

"Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio”, rekao je jedan od studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: