Nezaboravno prijateljstvo sa Tomom Zdravkovićem: Obišli smo sve kafane

Vest da je glumac Mihailo Miša Janketić preminuo rastužila je mnoge koji su ga voleli, poštovali i sarađivali sa njim.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

13:45

Nezaboravno prijateljstvo sa Tomom Zdravkovićem: Obišli smo sve kafane
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Legendarni glumac imao je veliku porodicu, kao i ogroman krug prijatelja. Bio je boem za života, pa se lako razumeo i združio sa pokojnim pevačem Tomom Zdravkovićem.

"Toma Zdravković i ja smo se slučajno upoznali negde u Crnoj Gori, bili smo na nekoj promociji i onda smo, skloni nekim porocima, bili upućeni jedan na drugog. Pa smo pričali i tu se stvorilo neverovatno prijateljstvo. On je zbog mene dolazio u pozorište, ali pod uslovom da za mojim stolom u 'Bojanu Stupici', našem klubu, sedimo samo on i ja. A ja sam ga podsetio i on se setio da smo se davno upoznali preko puta današnje 'Prešernove kleti', na potpuno drugoj strani, bivši Atelje. Tu je bila gradska kafana u zgradi Sindikata i tu je pevao Toma Zdravković u belom odelu sa crnom svilenom košuljom. Savršen umetnik, boem", rekao je glumac tada, a prenosi Blic.

Evo kako je opisao susrete i druženje sa pevačem.

"Svaki put smo zaginuli, po dane i noći. I tu se stvorilo jedno prelepo prijateljstvo. Jednom smo od Aleksinca, od Doma kulture, gde smo nastupali, do 'Lipovog lada' u Beogradu putovali dva dana i dve noći."

Miša je tada na pitanje da li su preskočili neki lokal rekao:

"Ne, ne. To su lokali sa finim noćnim damama i muzikom. U svim tim lokalima je on pevao, ja govorio ljubavnu poeziju na njegovo opšte čuđenje kako je moguće i onda me je prozvao Babaroga. 'Ti si Babaroga', jer kad je nekog mnogo poštovao i mnogo voleo, on mu je davao ime Babaroga. I mene je Toma zvao Babaroga. Znali smo da sedimo po čitavu noć u 'Stupici'. On se meni ne javi da će da dođe, voleo je pozorište, dođe iznenada pa onda priča priče iz njegovog čudnog detinjstva. One su mi i dan-danas ostale."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: