- Vesti -

Ubio se posle gostovanja u rijalitiju, poligraf odao njegovu tajnu: Emisija ukinuta

Britanska televizijska mreža ITV u sredu je prestala da emituje svoj tok-šou, posle samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana pre ubista.

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube / Printscreen
Foto: YouTube / Printscreen

Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak posle smrti Stiva Dajmonda (63), zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

"S obzirom na težinu nedavnih događaja, odlučili smo da prekinemo emitovanje šoua Džeremija Kajla", rekla je u sredu izvršna direktorka televizije Karolin Makal.

Tabloid "San" (The Sun) piše da je Stiv Dajmond umro zbog predoziranja morfijumom, a njegovo telo je deset dana nakon učešća u emisiji koja je trebala da se prikaže u ponedeljak pronašao vlasnik stana u kom je živeo.

Dajmondova bivša devojka Džejn Kalahan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on gostovao u televizijskom šou i pao na detektoru laži kada je trebalo da potvrdi da je nije nikada prevario.

Pre smrti Dajmond je poslao Jane SMS u kojem joj je rekao da ne može živeti bez nje, posvedočila je Kalahanova i rekla da je Dajmond bio depresivan.

"Ovaj slučaj jako zabrinjava", istakao je portparol britanske premijerke.

"Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledalaca njihovih programa."

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnim stranama novina nakon smrti dvoje bivših učesnika televizijskog rijaliti šoua Love Island, koji su pronađeni obešeni.

Šou Džeremija Kajla imao je "vernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa", rekla je urednica Makal. i dodala da je "osoblje ITV-a u mislima sa porodicom i prijateljima Stiva Dajmonda".

strana 1 od 126 idi na stranu