- Vesti -

Otrovala se i niko ne zna zašto: Najlepša žena Jugoslavije razvodila se od dva poznata Srbina

Nikica Marinović sasvim slučajno je postala mis Jugoslavije.

Izvor: srbijadanas.rs
Podeli

Ženski nedeljnik “Bazar” preuzeo je izbor za Mis Jugoslavije, a kako glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama, rešila je da sama krene u potragu za anonimnim lepoticama.

Nikica je bila iz Dubrovnika i kada ju je urednica ugledala, odmah je znala da je ona ta. Kako je bila maloletna učenica, jedva je uspela da ubedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje.

U Londonu, gde je održan izbor za mis sveta, Nikica je dočekana uz ovacije, njena anđeoska lepota opčinila je sve. Nikica je osvojila senzacionalno drugo mesto i postala je prva pratilja tadašnje pobednice Indijke Reite Farije.

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše na planeti izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. No, činjenica je da nijedna lepotica Jugoslavije nije uspela da osvoji tako visoku titulu.

Nikica je posle svega došla u Beogad, a iako su joj nudli i da uđe u svet Holivuda, ona to nije želela. U srpskoj prestonici ova mlada dama zaljubila se u književnika i režisera Vuka Vuča, a ova ljubav krunisana je brakom i rođenjem sina Đorđa.

Ipak, posle manje od pet godina usledio je razvod, ali ovoj fatalnoj ženi udvarača nikada nije manjkalo…

Tako se ubrzo u njenom životu pojavio i čuveni režiser Zdravko Šotra, kom je takođe izgovorila sudbonosno "da", a par je dobio sina Marka. Ovaj brak, takođe, nije opstao – krah je usledio 1980. godine.

"Okolina je na mene bila ljubomorna zbog Nikice. Svašta su mi govorili. Teško je, naime, očuvati intimu umetničkog braka, i oni malobrojni koji su uspeli, znači da su ti ljudi imali dovoljno pameti. Ja je nisam imao i zbog toga mi je jako žao", rekao je Šotra svojevremeno.

Nakon dva razvoda, Nikica se povukla iz javnog života i posvetila se svom biznisu – imala je mali butik u Knez Mihailovoj, koji je bio vrlo popularan, mnogi su dolazili samo da bi nju videli.

U jednom trenutku potpuno je nestala iz javnosti, a pričalo se da je u teškoj depresiji, da posećuje psihijatra, da nema novca...

U novembru 2008. Nikica je u 61. godini popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje, a iza sebe nije ostavila nikakvo oproštajno pismo niti poruku.

strana 1 od 126 idi na stranu