Kultni njujorški reperi i zvanično dobili svoj kvart u Velikoj jabuci

Da je Vu-tang klan (Wu-Tang Clan) jedna od najvećih hip-hop grupa svih vremena potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku, koje su im odale počast kakva se retko viđa.

Život

Izvor: B92, N1

Utorak, 07.05.2019.

10:10

Kultni njujorški reperi i zvanično dobili svoj kvart u Velikoj jabuci
Foto: Gettyimages / Steven Ferdman

Nekoliko ulica koje čine Park Hil, četvrt njujorškog Stejten ajlenda, jednog od pet delova ove metropole, od sada zvanično nose ime Wu-Tang District, u čast jedne od najvećih grupa u istoriji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta.

Gradsko veće Njujorka je u decembru jednoglasno odlučilo da hip-hop velikani zaslužuju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, a ta se odluka do danas pretvorila u to da ovaj bend nakon 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas ima i svoj kvart u Njujorku.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika, i naravno članovi benda Vu-tang klan.
Foto: Exit / Promo
"Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost da odamo počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten ajlend na internacionalnu mapu. Suočeni sa brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rep i hip-hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali", izjavila je za medije gradska odbornica Debi Ruz.

Raekwon The Chef na svom je Fejsbuku podelio video-snimak otkrivanja table uz reči: "Hvala Stejten ajlend, Njujork!"

Veliki Vu-tang klan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svetske turneje kojom obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rep albuma - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: