Još jedna država zabranjuje plastične kese

Guverner Njujorka Endru Kuomo potpisao je zakon, kojim će od marta sledeće godine biti zabranjene plastične kese za jednokratnu upotrebu u toj saveznoj američkoj državi.

Život

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

15:13

Još jedna država zabranjuje plastične kese
Foto: ALesik/Depositphotos.com

Kako navodi Forbs, procenjuje se da građani države Njujorka upotrebe 23 milijarde plastičnih kesa svake godine, a da 50 odsto tih kesa završi na deponijama, u okolini gradova ili na plovnim putevima.

Kuomo je simbolično potpisao zakon na Dan planete Zemlje, 22. april, a na snagu će stupiti u martu naredne godine.

Zabrana korišćenja plastičnih kesa neće samo smanjiti njihov broj na deponijama i plovnim putevima u Njujorku, već će i zaustaviti, kako se procenjuje, da Njujork svake godine iskoristi 12 miliona barela nafte za proizvodnju plastičnih kesa.

Njujork je treća američka država koja je u potpunosti zabranila plastične kese, posle Kalifornije i Havaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: