- Vesti -

U Čačku negiraju da će naselje dobiti ime po Bori Čorbi

Iz lokalne samouprave Čačka danas su demantovali vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po rok muzičaru i frontmenu grupe Riblja čorba Borisavu Bori Đorđeviću. Predsednik Skupštinske komisije za određivanje naziva ulica u Čačku Miloš Marić rekao je agenciji Beta da "nije tačna vest" da će jedno naselje u Čačku dobiti ime po rok muzičaru Bori Đorđeviću.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: TANJUG/ Dragan Kujundžić
Foto: TANJUG/ Dragan Kujundžić

"Nikakva inicijativa, niti predlog da neko naselje dobije ime po Bori Đorđeviću nije došla u lokalnu samoupravu", rekao je Marić, koji je i šef opozcione odborničke grupe Nova Srbija.

On je istakao da nijedno naselje u Čačku i nema zvaničan naziv i ocenio da je "nemoguće da samo jedno naselje dobije ime".

Marić je dodao da je Skupštinska komisija nadležna za davanje imena ulicama u gradu i da to zahteva utvrđenu administrativnu proceduru.

I pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, zadužen za mesne zajednice i infrastrukture, rekao je da ne postoji inicijativa da neko čačansko naselje dobije ime rok muzičara Bore Đorđevića.

"Ni na jednom sastanku se o tome nije govorilo. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju", rekao je Bojović novinarima.

Dnevne novine "Večernje novosti" objavile su da će jedno naselje u Čačku poneti ime Borisav Bora Đorđević, kao i da će on 12. maja prisustvovati otkrivanju table sa njegovim imenom.

Bora Đorđević rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačku, gde je i započeo muzičku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu