- Vesti -

Propala mu turneja po Americi: Pevaču odbijen zahtev za vizu jer je pretukao svoju devojku

Halid Muslimović nije mogao da dobije vizu za Kanadu, gde je planirao da održi turneju, a kao razlog je navedeno da se protiv njega vodi krivični postupak zbog prebijanja Sonje Bašić.

Izvor: Kurir
Podeli
Foto: maxxyustas/depositphotos.com
Foto: maxxyustas/depositphotos.com

Tukao je zbog para

U avgustu prošle godine Sonja je u ispovesti za "Kurir" ispričala da ju je Halid, s kojim je do tada bila tri godine u vezi, brutalno pretukao kada mu je zatražila da joj vrati 94.500 evra.

"Tokom vožnje ka Banjaluci upitala sam ga kad će da mi da 22.000 maraka. Poludeo je, vozio je 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi auto jer neću da poginem, imam decu. Onda me je tri puta udario rukom preko usta, pa je zaustavio auto, izašao i došao do mojih vrata. Šakom me je uhvatio za kosu, izvukao me i ja sam pala na zemlju. Udarila sam desnim kukom u kamen. Pitala sam ga: 'Halide, zašto me udaraš?' A on je onda počeo da me desnom rukom udara u vilicu", ispričala je tada Bašićeva

Reč je o ženi iz Australije s kojom je on bio u ljubavi nekoliko godina, a pre tačno godinu dana na putu za Banjaluku Muslimović je pretukao Bašićevu, koja ga je prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu zbog toga.

"Halid se sa organizatorima dogovorio o svim detaljima turneje po Kanadi i trebalo je da 20. aprila održi prvi koncert. Vizu je dobio i sve je teklo u najboljem redu, a onda se sve preokrenulo. Kontaktirali su s njim iz kanadske ambasade nekoliko dana pre zakazanog leta za Vankuver, gde je trebalo da nastupi 12. aprila, i rekli su mu da će njegova viza ipak biti poništena. Halid nije mogao da veruje u to što je čuo, mislio je da se neko šali s njim", tvrdi izvor "Kurira".

Službenica iz ambasade objasnila mu je, naime, da oni moraju da poštuju procedure i zakone svoje matične države, koji su u takvim slučajevima vrlo rigorozni.

"Rekla mu je da je anonimna osoba kontaktirala s njihovim predstavništvom i predočila im da se protiv njega vodi krivični postupak za prebijanje žene u Bosni i Hercegovini. Oni su to odmah proverili i utvrdili da je informacija tačna, nakon čega su odlučili da povuku odluku o dobijanju vize. Ne samo da je izgubio šansu da zaradi dobru svotu novca od te turneje nego će još morati da vrati kaparu koju je uzeo od organizatora koncerata. Osim Vankuvera, trebalo je da peva i u Vinipegu, Torontu, Edmontonu, Londonu i Hamiltonu. To je za njega veliki gubitak", kaže pomenuti izvor.

Ni Sonja Bašić ni Muslimović nisu bili dostupni za komentar. Još jedna loša vest stigla je Muslimoviću. On će morati da plati odštetu od 32.500 evra Elvinu Erku Elezoviću jer ga je prevario za objavljivanja kasete još devedesetih godina.

Vesti

strana 1 od 126 idi na stranu