Jedno naselje dobiće ime po Bori Đorđeviću

Grad Čačak će se 12. maja zahvaliti svom slavnom sugrađaninu i novo naselje nazvati njegovim imenom. Gradska uprava odlučila da se muzičaru oduži za sve što je uradio za rodno mesto

Život

Izvor: Novosti

Četvrtak, 25.04.2019.

08:37

Jedno naselje dobiće ime po Bori Đorđeviću
Foto: TANJUG/ Dragan Kujundžiæ

Jedno naselje u Čačku nosiće ime čuvenog muzičara Borisava Đorđevića Bore Čorbe, saznaju "Novosti".

Frontmen rok grupe "Riblja čorba" prisustvovaće 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Na ovaj način lokalna samouprava želi da se zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za umetnost, ali i za rodni grad.

Tog dana u gradu će biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvereni da će se na bini naći i "Riblja čorba".

"U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo doneli još pre mesec dana i nema nikakve veze sa tim što je Đorđević pevao na mitingu "Budućnost Srbije" u Beogradu. On je Čačanin i to je uvek, gde god ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo naselje po njemu", rekao je sagovornik "Novosti" iz lokalne samouprave Čačka.

Čorba je u svojim pesmama i opevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti. Osim pesme "Zadnji voz za Čačak", koja se vrti duže od 30 godina i gde poručuje "isplati se kada stigneš, psihički se odmah digneš", nedavno je otpevao i pesmu za decu "Mačak iz Čačka". Mačak je, poput Bore, odavno otišao iz Čačka i sada svi pričaju kako je bogat i poznat, ali "jedan problem muči mačka, ne može bez Čačka".

Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Osnovao je bend "Harmelini", koji je nastupao uglavnom u Čačku i okolnim mestima, a prvi put su svirali u školi. Sa "Ribljom čorbom" upisao se u muzičke legende.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: