Halo! Gospodine predsedniče: "Još uvek niste svoje protivnike poslali u zatvor"

Ruske šaljivdžije, koji su se lažno predstavili kao novoizabrani predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, navodno su telefonom pozvali i razgovarali sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom nakon nedeljnih predsedničkih izbora u Ukrajini, prenosi Rojters.

Život

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

20:06

Halo! Gospodine predsedniče:
Foto: YouTube / Printscreen

"Prankeri", poznati kao Vovan i Leksus pozvali su predsednika Francuske Emanulea Makrona, a jedan od njih se predstavio kao novi ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, navodi agencija.

Na audio snimku 15-minutnog razgovora postavljenog na Jutjubu danas čuje se kako navodno Makron čestita na pobedi Zelenskom i želi mu da uživa u pobedi na predsedničkim izborima u krugu bližnjih i rodbine.

„Veliko Vam hvala za podršku, sa 73 odsto osećam se kao Vladimir Putin, on ima iste takve rezultate“, našalio se lažni Zelenski.

Glas sličan Makronu uzvratio je šalom da postoji bar jedna razlika sa Rusijom, "još uvek niste sve svoje protivnike poslali u zatvor", uzvratio je francuski predsednik.

Jedan zvaničnik iz francuskog predsedništva je za Rojters rekao da ne bi komentarisao video, rekavši da neće ni potvrditi niti poricati njegovu autentičnost.

Zelenski se inače sastao sa Makronom ranije ovog meseca u Parizu.

Leksus i Vovan su poznati po tome što zovu visoke državnike širom sveta i predstavljaju se kao njihove kolege, pa su tako njihove žrtve bile i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, britanski pevač Elton Džon i bivši britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson, između mnogih drugih, navodi agencija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: