Vegetirala je 27 godina: Kad se probudila prvo je izgovorila njegovo ime

Priča o ženi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se posle 27 godina probudila iz kome udarna je vest svih svetskih medija.

Život

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

17:14

Default images

Ženu je 1991, u njenoj 32. godini, udario školski autobus, odnosno udario je u automobil u kom su bili Munira Abdula i njen sin.

Dete je tada prošlo samo s modricama, pošto ga je majka držala u naručju. Ona je zadobila teško oštećenje mozga.

Njen sin, koji sada i sam ima 32 godine, naveo je da se njegova majka prošle godine probudila u bolnici u Nemačkoj.

Munira je nakon nesreće ležala po bolnicama i "vegetirala", bez ikakvih znakova da bi mogla da se probudi. Godine 2017. prebačena je u nemačku bolnicu, u kojoj je bila podvrgnuta mnogim operacijama i terapijama i prošle godine dogodilo se čudo - majka je sina pozvala po imenu.

Priložena je i fotografija žene u invalidskim kolicima u Velikoj džamiji u Abu Dabiju, gde ona sada živi.

Tokom ležanja u bolnicama Munira Abdula je hranjena na cevčicu i bila je podvrgavana fizikalnoj terapiji da joj mišići ne bi propali.

Omar Vebair je sada ispričao njenu priču da bi drugim ljudima poručio da nikada ne gube nadu: "Nikada nisam digao ruke od nje jer sam uvek imao osećaj da će se jednog dana probuditi".

Težak splet životnih okolnosti Munire Abdule je najpre u ponedeljak preneo list Nešenal (National) iz Abu Dabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: