- Vesti -

Osuli paljbu: Pronađena sa 74 metka u telu, oslepela i s mrtvim mladunčetom

Slepa ženka orangutana sa 74 metaka iz vazdušne puške u svom telu pronađena je na ostrvu Sumatri. Uz nju je bilo i njeno mladunče.

Podeli
Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Ženka je dobila ime Nada, imala je višestruke prelome kostiju, bila je slepa i puna metaka, piše Tellerreport.com. Nju i njeno mladunče odmah su odveli u kliniku kako bi im pružili pomoć. Utvrdili su da je ženka slepa zbog metaka kojima je pogođena i u oči, a njeno mladunče nije preživelo jer je bilo veoma neuhranjeno.

Naime, povređena Nada nije imala dovoljno snage da se prehrani i brine za svoje mladunče. Ona je operisana, ali i dalje je u lošem stanju, a do ovoga je došlo zbog povećane tražnje za palminim uljem, zbog čega se uništavaju šume i mnoge životinje ostaju bez svog staništa i hrane.

Malezija i Indonezija spadaju u zemlje koje proizvode najviše palminog ulja, a životinje kao što su orangutani, nosorozi i slonovi zbog toga postaju ugrožene vrste. Prema crvenoj listi IUCN, ostalo je samo 13.500 sumatranskih orangutana koji žive u divljini.

U organizaciji za zaštitu sumatranskih orangutana nadaju se da će se Nada oporaviti, ali svesni su toga da će rehabilitacija potrajati, jer osim što je fizički loše, izgubila je i svoje mladunče.

strana 1 od 126 idi na stranu