Prosinečki na operaciji po treći put: Lekari čine sve što mogu

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki imao je zakazanu operaciju za danas u Zagrebu. To je ujedno treći zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Život

Izvor: Alo.rs

Ponedeljak, 15.04.2019.

19:10

Prosinečki na operaciji po treći put: Lekari čine sve što mogu
Foto: Gettyimages

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas će biti operisan u Zagrebu. To će ujedno biti treći zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. "Prosinečki je sinoć primljen u bolnicu, gde će u ponedeljak abdominalni hirurg obaviti operativni zahvat", javio je izvor "Avaza" iz Zagreba i dodao:

"Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena pre sedam dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti. Lekari će uraditi sve što je do njih."

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gde je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, posle prva dva zahvata u KCUS-u.

Prosinečki se, podsetimo, po povratku iz Las Palmasa, gde je državni tim Bosne i Hercegovine 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan posle je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopšteno iz Fudbalskog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, trener je ponovo operisan 1. decembra, a dve sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

"Puklo mi je debelo crevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vreme. Imao sam dve operacije. Rana mi se otvorila", izjavio je Prosinečki po povratku u Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: