- Vesti -

Prosinečki na operaciji po treći put: Lekari čine sve što mogu

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki imao je zakazanu operaciju za danas u Zagrebu. To je ujedno treći zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Izvor: Alo.rs
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas će biti operisan u Zagrebu. To će ujedno biti treći zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. "Prosinečki je sinoć primljen u bolnicu, gde će u ponedeljak abdominalni hirurg obaviti operativni zahvat", javio je izvor "Avaza" iz Zagreba i dodao:

"Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena pre sedam dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti. Lekari će uraditi sve što je do njih."

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gde je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, posle prva dva zahvata u KCUS-u.

Prosinečki se, podsetimo, po povratku iz Las Palmasa, gde je državni tim Bosne i Hercegovine 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan posle je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopšteno iz Fudbalskog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, trener je ponovo operisan 1. decembra, a dve sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

"Puklo mi je debelo crevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vreme. Imao sam dve operacije. Rana mi se otvorila", izjavio je Prosinečki po povratku u Zagreb.

strana 1 od 126 idi na stranu