- Vesti -

Ponižavala i seksualno iskorišćavala srpsku princezu: Sad plače i izvinjava se na sudu

Glumici iz serije "Smolvil" preti do 40 godina zatvora, a presuda će biti izrečena u septembru.

Izvor: B92, Telegraf.rs
Podeli
Alison Mek / Foto: Printscreen / Youtube
Alison Mek / Foto: Printscreen / Youtube

Glumica Alison Mek (36) priznala je da je kriva za zaveru za ucenjivanje vezano za njenu ulogu koju je imala u organizaciji Neksijum (Nxivm), grupi koja je tvrdila da se bavi programima za samopomoć, a mnogi su je nazivali sektom, piše Telegraf.rs.

Zapravo je u pitanju bila piramidalna prevara u kojoj su neki regruti eksploatisani "seksualno, kao i radno, u njenu korist", što je bilo i sa sa srpskom princezom Indijom Oksenberg, unukom Jelisavete Karađorđević.

Glumica koja je igrala u seriji "Smolvil" priznala je i optužbe za iznudu i prisilan rad. Ona je uhapšena u aprilu prošle godine i optužena za navodno učešće u pomenutoj organizaciji. Mekova je optužena da je regrutovala žene da se pridruže onome što im je ona opisivala kao žensku mentorsku grupu, koju je osnovao i vodio Kit Ranijer, u grupi poznat i kao Vangard.

Indija Oksenberg / Foto: Printscreen / Youtube
Indija Oksenberg / Foto: Printscreen / Youtube

Prošle godine se Mekova izjasnila da nije kriva po tačkama za koje je optužena. Kako se navodi, ona je bila koautor programa unutar Neksijuma, koji je bio usmeren ka glumcima.

Za ovu sektu se saznalo 2017. godine, kada je priču objavio Njujork tajms. Mekova je navodno bila desna ruka Ranijeru. Njena uloga bila je da vrbuje nove žrtve za sektu i privodi ih vođi. One su tamo prisiljavane na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane, pa čak i žigosane njegovim inicijalima. Žene su izgladnjivali dok ne bi postigle telesnu težinu koju je vođa kulta smatrao idealnom. Takođe su bile fotografisane gole. Ranijer je 2003. godine započeo sa radionicima u kojima se, između ostalog, govorilo da muškarci moraju da imaju više seksualnih partnera, a da žene moraju da budu monogamne.

Bila obmanuta

"Bila sam izgubljena. Preuzimam punu odgovornost za svoje ponašanje. Iskreno žalim zbog svoje uloge u ovom slučaju. Žalim zbog svoje porodice i dobrih ljudi koje sam povredila jer sam bila obmanuta učenjem Kita Ranijera", rekla je Mekova, koja je priznala da je bila članica tajne grupe zvane DOS, unutar sekte.

Priznala je da je držala grupu žena u ropstvu i da im je naređivala da obavljaju usluge za nju.

"Bila sam članica tajnog društva koje je osnovao Ranijer. Krila sam da je on vođa. Verovala sam da su njegove namere dobre, da želi da pomogne ljudima, ali bila sam u zabludi", rekla je Mekova na sudu i obećala da će biti bolja osoba.

Foto: Printscreen / Youtube
Foto: Printscreen / Youtube

Ona je toliko plakala tokom ispitivanja da je sudija nekoliko puta prekidao suđenje i pitao je da li dobro. Glumici nekad popularne serije preti do 40 godina zatvora, a presuda će biti izrečena u septembru.

Katarina Oksenberg, zvezda serije "Dinastija" i ćerka Jelisavete Karađorđević, za magazin "Pipl" ispričala je kako je njena 26-godišnja ćerka potpala pod uticaj lidera sekte pod nazivom Neksijum. Posle mukotrpne borbe, Jelisaveta i njena ćerka Katarina uspele su da srpsku princezu Indiju spasu od opasne sekte čiji je član bila.

strana 1 od 126 idi na stranu