Šokirali gledaoce: "Rusija napala Estoniju, Nemačka i NATO kreću u odbranu" VIDEO

Ugledni nemački analitički TV program šokirao je svoje gledaoce kada je za vikend objavio lažnu vest da su ruske snage ušle u jednu baltičku zemlju, prenosi RT.

Život

Izvor: RT, Telegraf.rs

Utorak, 09.04.2019.

18:15

Šokirali gledaoce:
Ilustracija / Foto: Depositphotos/zabelin

Nije jasno da li je ovo to učinjeno kako bi se našli u centru pažnje, ili je cilj ipak bila neka vrsta propagande.

"Zajedno sa evropskim i nemačkim saveznicima, američka vojska se trenutno kreće kopnom, vazduhom i po moru kako bi došla do Estonije i proterala ruske snage koje su napale tu zemlju, kao što su to uradile sa Krimom", rekao je voditelj na nemačkom nacionalnom javnom servisu ZDF Klaus Kleber.

I dok su milioni gledalaca bili šokirani onim što se dešava i što posmatraju, voditelj je na kraju objavio da je sve bilo šala.

"Ne brinite. To nije tačno. Ovo je samo fantazija, ali i veoma realan scenario, zar ne?", rekao je on. Kleber je istakao da je ova vest objavljena kako bi se ljudima stavilo do znanja da je rat neizbežan i da će Nemačka morati da brani i svoje najmanje saveznike kakva je Estonija.

Kod ovakve "šale" neumitno se postavlja pitanje šta bi se dogodilo kada bi neki ruski medij objavio sličnu informaciju, da je recimo NATO napao neki ruski grad.

Da li bi i to moglo da prođe kao šala ili bi to bilo shvaćeno kao provokativno novinarstvo, uz komentar da Kremlj neodgovorno podstiče tenzije?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: