Nemačka profesorka usred skandala: Ne rađajte, nova deca nisu potrebna!

Ni Nemačka kao da više ne može bez skandala. U epicentru najnovijeg su njena 38-godišnja gimnazijska profesorka Verena Braunšvajger i njena knjiga-manifest Кinderfrei statt kinderlos („Nerađanje umesto bezdetnosti“).

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2019.

11:44

Nemačka profesorka usred skandala: Ne rađajte, nova deca nisu potrebna!
Foto: absurdov/Depositphoto.rs

Braunšvajgerova u svom manifestu nije imala dlake na jeziku. Bez uvijanja je objavila da "nova deca nisu potrebna" jer će njihovo rađanje pogoršati klimatsku situaciju na planeti. Upravo tako.

Objasnila je da svaka nova "gladna usta" znače - novu tonu ugljen-dioksida. I upozorila: "Uskoro nećemo imati šta da dišemo. Lednici će se istopiti i svi ćemo propasti. Prestanite da rađate!"

Braunšvajgerova apeluje na žene da se dobrovoljno odriču materinstva, a kao drugi razlog za to navodi - ekonomsku krizu. Još je dodala da za majke na porodiljskim bolovanjima rade svi koji nemaju decu. A to, po njenim rezonima, nije pravično.

Sve joj je ovo bilo premalo, pa je dodala:

"Od dece nema nikakve vajde. Ona nikoga ne čine srećnim. Roditelji su zombiji koji hodaju. Još je Niče govorio da su novorođeni nova prljavština koja stiže u ovaj svet."

U Nemačkoj se povodom manifesta već čuju pitanja popur: "Na šta li je mislila majka Braunšvajgerove kada ju je rađala?"

Neki Nemci su već objavili da ne žele da njihova deca obezbeđuju penzije Braunšvajgerovoj i njenim pristalicama.

Manifest Braunšvajgerove se pojavio u zemlji u kojoj se broj Nemaca iz godine u godinu sve više smanjuje.

Verena Braunšvajger je, inače, radikalna feministkinja.

I u Nemačkoj prema feministkinjama - i liberalnim, i marksističkim, i "pomadnim" - postoji rasprostranjena odbojnost koju umnogome provocira njihova agresivnost, prenosi Sputniik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: