"Mama, nije trebalo to da radiš bez mog pristanka"

Ćerka Gvinet Paltrou kritikovala je svoju majku zbog toga što je objavila sliku na internetu bez njenog pristanka.

Život

Izvor: B92, Nedeljnik

Subota, 30.03.2019.

08:00

GettyImages

Stručnjaci kažu da će to postati sve češća situacija kako vrme bude odmicalo.

Iako je lice 14-godišnje devojčice najvećim delom prekriveno naočarama za sunce, ona je reagovala burno.

"Mama, razgovarali smo o ovome. Ne možeš da objaviš ništa bez mog pristanka", napisala je Epl Martin.

Majka joj je odgovorila da joj se čak ne vidi ni lice, a onda je usledio komentar ćerke da roditelji ne bi trebalo da dele život svoje dece na internetu.

Neki su kritikovali tinejdžerku zbog toga što je javno prozvala majku, drugi su je podržavali i isticali da ona ne mora da bude radosna, jer je njenu sliku videlo 5,3 miliona pratilaca njene majke.

"To je potpuno normalno, tinejdžeri žele da steknu kontrolu nad onim što rade njihovi roditelji", komentarisao je Sun Sun Lim, profesor komunikacije i tehnologije na univerzitetu u Singapuru.

"Danas postoji egzaktna dimenzija postojanja od suštinske je važnosti da roditelji znaju da bi deljenje slika njihove dece trebalo da bude stvar dogovora roditelja i dece", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: