"Shvatio je da ne može da uklopi probe sa terapijama. Posle par nedelja upokojila se ta divna duša"

"'Smrti nema' replika je kojom se predstava završava. I opet je tu Marinko", podsetio se Boris Liješević rada na predstavi "Pijani", u kojoj je trebalo da igra i Marinko Madžgalj, koji je preminuo na današnji dan, pre tri godine.

Život

Izvor: B92, Nedeljnik

Utorak, 26.03.2019.

07:58

Foto: YouTube / Printscreen

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je, posle teške bolesti, pre tri godine.

Uspomenu na njega čuva njegova porodica, prijatelji i kolege i pozorište Atelje 212 kome je pripadao.

U tom teatru, reditelj Boris Liješević postavljao je svojevremno predstavu "Pijani", u kojoj je želeo i da Marinko odigra neku ulogu. Bilo koju.

Liješević se prisetio emotiviih trenutaka u radu na toj predstavi, pošto mu je Marinko rekao da, ipak, nije spreman da igra.

"Dogovarao sam se i sa Marinkom Madžgaljem, koji se poslije niza terapija tada osjetio dobro i poželio da igra. I već je uzeo tekst i pitao koju ulogu da čita kao svoju. 'Koju god hoćeš. Biraj šta ti se igra', rekao sam mu silno obradovan i što se osjeća spremnim za rad i što ćemo sarađivati. Međutim, poslije par dana se javio da je ipak shvatio da ne može da uklopi probe sa trenutnim ritmom i načinom terapija i ishrane. Poslije nekoliko nedelja se upokojila ta divna duša", ispričao je Liješević za magazin Original.

"Igrali smo 'Pijane' na dan kada je sahranjen. I kada na pola predstave svih 14 glumaca stoje okrenuti publici i osluškuju šapat Gospoda, ja znam da je i on tu, na pozornici, u toj tišini, i da sluša taj šapat. I čuje ga bolje i jasnije nego mi koji igramo. 'Smrti nema' replika je kojom se predstava završava. I opet je tu Marinko. Cijeli taj proces obilježen je uspomenom na Marinka Madžgalja, kome sam i posvetio svoj rad na toj predstavi", rekao je Boris Liješević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: