Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala najveće zločince u istoriji

Porodica Rajman, jedna od najbogatijih nemačkh poslovnih familija, svesrdno je tokom vladavine nacionalsocijalizma podržavala naciste i koristila prisilnu radnu snagu, objavio je Bild am zontag.

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

16:12

Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala najveće zločince u istoriji
GettyImages

Po objavljivanju ovih otkrića, naslednici ne kriju da su postiđeni i najavljuju da će pokloniti 10 miliona evra u dobrotvorne svrhe.

Naime, Bild am zontag je objavio da dokumenta do kojih je došao otkrivaju da su otac i sin Albert Rajman senior i Albert Rajner junior koristili ruske civile i francuske ratne zarobljenike kao prisilne radnike.

Portparol porodice Peter Harf, koji je i na čelu holding kompanije Rajman JAB, potvrdio je da su navodi Bilda tačni, navodi AP.

Rekao je da porodica nikad nije govorila o nacističkoj eri, ali da dokazi pokazuju da su otac i sin, koji su preminuli 1954. odnosno 1984. godine, zaslužili zatvor.

Bogatstvo porodice u čijem vlasništvu su neki od najpoznatijih svetskih brendova kao što su "Jakobs", "Kalgon", "Vela" i drugi, procenjuje se na 33 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: