Sado-mazo bend ruši kapitalističku Evopu: Zovu ih "fašistički kiborzi"

Opisuju ih kao sado-mazo tehno-bend, zovu ih "pseudo fašističkim kiborzima", a učešće na Evroviziji za njih je smo još jedan eksperiment. Oni su grupa "Hatari", dolaze sa Islanda i očekuju pobedu na najvećem muzičkom festivalu Evrope.

Život

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

17:45

Sado-mazo bend ruši kapitalističku Evopu: Zovu ih
Foto: Youtube / Printscreen

"Čim ljudi počnu da nas smeštaju u neki žanr, mi instinktivno reagujemo protiv toga, jer želimo da izbegnemo bilo kakvo etiketiranje. Naše učešće na Evroviziji je još jedan eksperiment."

Ovaj tehno-pank bend poznat je po BDSM kostimima koje pevači nose na nastupima.

Oni će svoju zemlju predstavljati pesmom "Hatrio Mun Sigra", odnosno "Hate will prevail" i mnogi ih već nazivaju pobednicima Evrosonga u Izraelu.

Klemens Hanigan je član ovog neobičnog benda i kaže da je muzička scena u Rejkjaviku veoma mala i da se svi poznaju.

"Počeli smo u lokalnoj zajednici, ali sada cela nacija zna ko smo", ističe on.

"Mi živimo za protivrečnosti", kaže Matijas iz benda.

"Ja sam muško, Klemens je žensko. Ja sam potisnut, Klemens je izražajan. Teško je, mekan je. Vrištim, on peva. Ukočen sam - on pleše. Istražujemo te kontraste", pojašnjava on, prenosi Independent.

Kako vam zvuče?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: