Radio-stanice bojkotuju Džeksona, a njegova slušanost raste

Nakon kontroverznog dokumentarca "Odlazak iz Nedođije" (Leaving Neverland) koji govori o tome kako je kralj popa navodno zlostavljao dečake, nekoliko radio-stanica odlučilo je da prestane da pušta njegovu muziku, a više neće da se emituje ni epizoda serije Simpsonovi u kojoj se čuje njegov glas. Međutim, Majkl Džekson ovih dana dostigao je veliki uspon na muzičkim top-listama u Velikoj Britaniji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

15:11

Radio-stanice bojkotuju Džeksona, a njegova slušanost raste
Foto: Gettyimages

Naime, njegov kompilacijski album "Number Ones" sa 87. popeo se na 23. mesto, a kompilacija hitova "The Essential Michael Jackson" dostigla je 76. poziciju, dok je singl "Thriller" skočio na 133. i "Bad" na 142. mesto.

Podsećamo, dokumentarac Dena Rida o pokojnom pevaču izazvao je burne reakcije javnosti, a pojedine radio-stanice sa Novog Zelanda i iz Kanade izbacile su Džeksonove hitove sa svojih plej-lista. Takođe, jedna od starijih epizoda, u kojoj se čuje originalni glas Majkla Džeksona, neće više biti emitovana, kako je izjavio producent serije.

U dokumentarnom filmu "Odlazak iz Nedođije" dvojica odraslih muškaraca kažu da ih je Majkl Džekson zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina početkom devedesetih godina.

S druge strane, njegovi naslednici negirali su ove optužbe, tvrdeći da je u pitanju "nečuven i patetičan pokušaj da se Džekson iskoristi i unovči".

Majkl Džekson, koji je preminuo 2009. godine, oslobođen je 2005. godine optužbi za zlostavljanje 13-godišnjeg dečaka na svom ranču Nedođija u Kaliforniji. Godine 1994. rešio je tužbu za seksualno zlostavljanje još jednog 13-godišnjeg dečaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: